- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Брада и бркови су прошлост, поштовање је остало – „Људи не схватају његову величину“

© AP Photo / Kin CheungНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Пратите нас
Киша је у уторак створила проблеме организаторима на Вимблдону који су отказали чак 48 мечева. Сви они су прераспоређени за данас па је јасно да ће меч другог кола између Новака Ђоковића и Џордана Томпсона из Аустралије бити последњи на програму на Централном терену, не пре 18 часова.
Новаков дуел са Томпсоном уједно је и последњи на Централном терену, наравно, ако временски услово поново не буду кројили распоред.
Циљ српског тенисера је познат - нова победа и корак ближе ка тениској вечности, док Аустралијанац тражи своју прилику за шок после елиминације Американца Брендона Накашиме после преокрета у пет сетова.
Томпсон, 70. тенисер света чији су заштитини знак некада били брада и бркови, поручује да његов дуел са Ђоковићем на Централном терену има два могућа исхода - сан или ноћну мору. У то ће се уверити сам после меча са Новаком кога сматра најбољим тенисером икада.
© AFP 2023 / ADRIAN DENNISЏордан Томпсон некада
Џордан Томпсон некада - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Џордан Томпсон некада
Томпсон је, иначе, један од ретких Аустралијанаца који је бранио Новака Ђоковића и његов став да се не вакцинише.
„Новак мора да буде поштован због свега што је урадио за тенис. Одбио је да се вакцинише и то га је вероватно коштало неколико гренд слемова. Мислим да људи то не схватају и зато заслужује веће поштовање“, изјавио је својевремено Аустралијанац.
Џордан никада у каријери није играо против Ђоковића, али су били противници пре више од деценије на јуниорском Аустралијан опену. Свеже обријан, након што се, како каже, брица мало занео, Томпсон је стигао да се нашали о мечу са Новаком.
„Играли смо тенис када сам био клинац. Сумњам да се Новак сећа тога, али можда ће се сетити пошто сам се обријао и ошишао да може да ме препозна“, кроз смех ће Томпсон.
Аустралијанац верује да може да победи другог тенiсера света.

„Не бих ни излазио на терен да не мислим да могу да направим изненађење. Ма колико то смешно звучало, морам да верујем да могу да победим Ђоковића, иначе нема сврхе да уопште почињемо меч.“

Свестан је и да му квоте нису наклоњене.
„Знам да сам аутсајдер, али хајде да изађем на терен и да се сви забавимо. Не играте сваког дана са Новаком на Вимблдону. То може да буде најлепши сан, а може да буде и ноћна мора. Видео сам да је неколицина момака имала тешке мечеве против њега на Централном терену, али надам се да ја нећу бити у таквој ситуацији.“
© AP Photo / Alberto PezzaliЏордан Томпсон данас
Џордан Томпсон - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2023
Џордан Томпсон данас
Аустралијанац каже и да ће тражити савет од земљака Ника Кирјоса који је поражен у четри сета од Ђоковића у финалу прошлогодишњег Вимблдона.
„Играо сам против Надала на Ролан Гаросу на главном терену. Тада сам рекао да ми није било забавно, али ми је била велика част. Надам се да ће против Новака овог бити много забавније и неизвесније, али сам свестан и да може да буде и паклено“, закључио је Томпсон.
Од осталих Срба на Вимблдону, Хамад Међедовић ће меч првог кола против Kристофера О’Kонела (5:7, 0:1) наставити у подне на терену број девет. Ласло Ђере ће на терену број осам одиграти четврти меч са Американцем Кресијем.
Наталија Стевановић и Kаролина Плишкова су распоређене на терен број 18, програм такође почиње у 12 сати, и њихов меч је трећи по реду.
Стефан Ђоковић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Татин мали помоћник
Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
За Роџера од Вимблдона – Енглези поздравили свог миљеника /видео/
Новак Ђоковић и Педро Каћин - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Како против Ђоковића – веома тешко: „Рекао сам свима, немогуће је“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала