- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Швајцарац се још једном поклонио Србину: „Новак је најбољи“

© AFP 2023 / KENA BETANCURСтен Вавринка и Новак Ђоковић
Стен Вавринка и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
Пратите нас
Швајцарац Станислас Вавринка спортски је прихватио пораз и елиминацију од Новака Ђоковића у трећем колу Вимблдона. После свега, Стан је поручио да он није на нивоу српског тениског аса, који је за њега без било какве дилеме најбољи на свету.
Три сета и нешто више од два сата потрајао је меч двојица тенисера који су заједно на туру безмало 20 година и одлично се познају. Новак је у њиховом 27. међусобном двобоју стигао до 21. тријумфа, а резултат по сетовима био је – 6:3, 6:1, 7:6.
Вавринка који изузетно поштује Ђоковића имао је само речи хвале за Србина који суверено корача ка 24. Гренд слем титули.

„Био је то тежак меч, баш како сам и очекивао. Тренутно је Ђоковић најбољи играч на свету, било је јако тешко играти против њега на Вимблдону. Можда неко и може да га победи, један меч може да вас одведе у бројне сценарије, али био бих изненађен да се то догоди овде. Срећан сам због учешћа на турниру у Лондону. Борио сам се, дао све од себе до самог краја. Једноставно, нисам на његовом нивоу игре и свега осталог“, погледао је 38-годишњи Стан Вавринка истини у очи.

Причајући о самом мечу и атмосферу на теренима „Ол Ингланд клаба", Швајцарац је рекао:
„Било је фантастично, атмосфера невероватна. Поново сам имао ту шансу да играм на Централном терену и то против Новака Ђоковића, што је нешто посебно. Могао сам на крају да одиграм мало боље, али десиле су се те две узастопне грешке у тајбрејку. Није то био најбољи моменат за тако нешто... У сваком случају, позитиван турнир за мене", закључио је Швајцарац.
Треба истаћи да је Вавринка у великом делу двобоја са Ђоковићем имао на својој страни публику, док се Новак аутоматски борио против исте. Једноставно, навијачи су желели да меч двојице прекаљених асова потраје што дуже, али је Новак журио и успео да буде бржи од полицијског часа, јачи од публике и Вавринке.
Наредни ривал најбољем тенисеру свих времена биће Пољак Хуберт Хуркач, а тај дуел заказан је за недељу, с тим што ће сатница накнадно бити објављена у зависности од временских (не)прилика које муче Лондон од самог почетка турнира.
Наталија Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
Српкиња за наставак најлепше бајке на Вимблдону
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
СПОРТ
„Нивелација“ по лондонским правилима – наравно, на Ђоковићеву штету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала