- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Не доливајте уље на ватру“: Кина Америци о испоруци касетне муниције

© AP Photo / Andy WongАмеричка и кинеска застава
Америчка и кинеска застава - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
Пратите нас
Испорука америчке касетне муниције Украјини може да доведе до хуманитарних проблема, САД не би требало да доливају уље на ватру и погоршавају украјинску кризу, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Кине Мао Нин.

„Многе земље су се изјасниле против тога, јер неодговорне испоруке касетне муниције могу лако да доведу до хуманитарних проблема. Хуманитарне проблеме и питања војне безбедности треба решавати уравнотежено, а према предаји касетне муниције се треба односити уздржано“, рекла је она.

Истакла је да је Кина увек сматрала да су преговори једини начин за решавање кризе.
„Не би требало да доливају уље на ватру, погоршавају ситуацију и доводе до компликација у украјинској кризи“, закључила је портпаролка Министарства иностраних послова Кине.
Сједињене Америчке Државе ће испоручити Украјини касетну муницију, саопштио је 7. јула саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан. Она је забрањена међународном конвенцијом коју су ратификовале 123 земље, не укључују САД и Украјину. Према подацима руске војске, Оружане снаге Украјине су већ користиле касетну муницију приликом гранатирања Донбаса.
Према речима портпарола Министарства одбране Русије Игора Конашенкова, то говори о томе да је задатак украјинских војника убиство максималног броја цивила.
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2023
РУСИЈА
Москва о касетној муницији: Америка ће бити крива за смрт цивила у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала