- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небензја: Прекогранични механизам помоћи Сирији се може окончати, ако се не усвоји резолуција Русије

© Sputnik / Нэнси Сисель / Уђи у базу фотографијаСтални представник Русије у УН Василиј Небензја
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2023
Пратите нас
Западу је потребно продужење прекограничног механизма за испоруку хуманитарне помоћи Сирији само ради подршке терористима који се налазе у Идлибу, изјавио је на седници СБ УН стални представник Русије Василиј Небензја, говорећи на састанку орагнизације након гласања о западној верзији резолуције о проширењу механизма за пружање помоћи Сирији.
Он је истакао да ће Русија подржати само своју верзију продужетка механизма прекограничне помоћи Сирији, као и да је техничко продужење немогуће.

„Могуће је изаћи из ћорсокака и спасити ситуацију, али само подршком нашег пројекта који је изнет на гласање након швајцарског и садржи практичне мере за корекцију механизма прекограничне помоћи. Истовремено, желим одмах јавно да упозорим да, уколико наш пројекат не буде подржан, механизам се може окончати. У овим околностима нећемо пристати на техничко продужење на било који период“, рекао је он.

Русија је претходно ставила вето у Савету безбедности УН на предлог резолуције Швајцарске и Бразила којим се предлаже продужење механизма прекограничне испоруке хуманитарне помоћи Сирији преко турске територије на девет месеци.
Савет безбедности УН гласао је против руског предлога, који је подразумевао продужење механизма на шест месеци, а такође садржао бројне мере за унапређење механизма пружања помоћи преко контакт-линије.
Припадници ДАЕШ-а - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2023
РУСИЈА
Руска обавештајна служба: Америка планира да наоружа екстремисте за нове сукобе у Сирији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала