Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У Приштини подигнута оптужница против бившег полицајца Слађана Трајковића

CC0 / Pixabay / Чекић у судници
Чекић у судници - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
Пратите нас
Такозвано Специјално тужилаштво Косова данас је подигло оптужницу против Слађана Трајковића коме се на терет ставља кривично дело ратни злочин.
После девет месеци истраге, које је окривљени Слађан Трајковић провео у затвору, данас је Специјално тужилаштво Косова подигло оптужницу против њега за кривично дело ратни злочин.
Његов адвокат Дејан Васић за Спутњик каже да ће тек сада моћи да се и он и његов брањеник конкретно упознају са садржајем који је прикупљен као доказ.
„Након девет месеци истраге суд је одлучио да на предлог тужиоца подигне оптужницу за кривично дело ратни злочин против мог брањеника Слађана Трајковића. Сутра ћу преузети оптужницу и тек након тога ћемо после девет месеци моћи да се упознамо са прикупљеним доказима против Слађана. У оптужници би тужитељка требало да се изјасни и мери која се тиче судског притвора“, каже Васић.
Трајковић се терети за ратни злочин против цивилног становништва у периоду 1998-1999. године, у селу Резник, општина Вучитрн и околним селима.
Он је ухапшен 15. децембра прошле године у Бошњачкој махали у Северној Митровици више од месец дана након напуштања, заједно са својим колегама, посла у тзв. косовској полицији у знак протеста против насиља које власти у Приштини спроводе над Србима на северу.
Иако је тзв. Апелациони суд Косова донео 25. маја, одлуку да се поништи решење о продужењу притвора Трајковићу, Основни суд у Приштини 29. маја је поново донео одлуку о продужењу притвора за још два месеца.
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
СРБИЈА
Адвокат Слађана Трајковића писао Квинти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала