- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кулинарска припрема за Ђоковића

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић и Јаник Синер
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2023
Пратите нас
Противник Новака Ђоковића у полуфиналу Вимблдона биће Италијан Јаник Синер који је имао лак пут до меча са српским асом. Није се превише уморио, противници су му били ван топ 50, али како каже сада га чека најтежи изазов. У дуел са Србином ипак улази пун самопоуздања јер је постао најмлађи Италијан у полуфиналу Гренд слема.
Куваћу пасту вече пре зато што то увек радимо. Паста и парадајз сос, нећемо мењати“, кроз осмех је Јаник Синер одговорио на питање шта ће радити пред меч са Новаком Ђоковићем.
Осим што ће пробати да се опусти Синер ће морати и добро да се спреми јер у досадашем току Вимблдона пред собом није имао тако изазовну препреку. Савладао је Хуана Мартина Серундола, Дијега Шварцмана, Квентина Хајлса, Данијела Галана и на крају Романа Сафијулина, а сада га чека Новак који је у претходним дуелима показао да је дошао спреман да освоји трофеј.
Меч италијанског и српског тенисера биће историјски јер ће то бити полуфинале са највећом разчиком у годинама двојице актера. Новак има 36, а Јаник ни пуне 22 године па је тако разлика између њих 14 година и 86 дана.
До сада су се сусрели два пута, а један до та два меча одиграли су управо на Вимблдону када је Италијан повео са 2:0 у сетовима.
„Сигурно да сам физички доста напредовао. Много сам јачи. Могу да останем на терену много сати, а да не патим. Такође и ментално, излазите на терен са потпуно другачијим менталним приступом када знате да сте Топ десет играч. Такође сте фаворит већин времена на терену у већем делу турнира, то је такође другачије. Такође мислим да сам мудрији, боље се осећам. Ако треба да играм слајс, могу да играм без размишљања, раније сам увек мало размишљао. Могу да излазим на мрежу, знајући да имам добре волеје“, рекао је Синер пред меч.
Подсетио се Синер да је прошле године одиграо сјајан меч против српског аса, али је исто тако свестан да Новак пуца од самопоуздања.
„Да, сигурно да је један од најтежих, ако не и најтежи изазов испред мене ако Новак победи, јер, као што сам рекао, ово је Гренд слем. Ово је веома битан део турнира, полуфинале. Он је освојио 23 Гренд слемова, освојио је Аустралију, Париз, има напумпано самопоуздање такође. Биће тешко, али очигледно да ћу дати све од себе. Прошле године сам играо веома добро, научио сам из тога. Надам се да ћу то такође показати на терену. Држаћу се свог плана игре који имам у глави и надам се да ћу успети то да испољим на терену на најбољи могући начин“, рекао је Синер.
Колико год да је имао лак задатак, полуфинале Вимблдона велики је успех који нико не може да оспори Синеру, а Италија може да буде посебно поносна.
Јаник је постао најмлађи Италијан са 21 годином и 329 дана који је стигао до Гренд слем финала. Пре њега то је 1973. године урадио Адријано Паната са 22 године и 329 дана.
Млади Италијан на Вимблдон је и стигао као један од потенцијалних фаворита који би могли да се нађу у завршници турнира и ту улогу је и оправдао иако претходно на припремним турнирима на трави није остварио нарочито запажене резултате.
Погледајте ново издање емисије Спутњика спорта.
Новак Ђоковић и Горан Иванишевић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
СПОРТ
Новак дигао узбуну на Вимблдону – Иванишевић морао да реагује у један ујутру
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
СПОРТ
Новак продужио агонију Руса дугу шест година: „У Србији сам имао среће“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2023
СПОРТ
Новак никад искренији: Нећу да будем арогантан – али осећам да сам фаворит
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала