- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тадић добио понуду из снова – 10 милиона за две године

© Sputnik / Лола ЂорђевићКапитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић
Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић  - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Само дан након што се и званично растао са Ајаксом, капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић добио је уносну понуду из Саудијске Арабије од 10 милиона евра за две сезоне плус бонуси, јављају турски медији.
Очекивало се да ће Тадић, после растанка са холандским великаном, каријеру наставити у Турској, али тамошњи медији ове вечери преносе информацију да је Душан, током данашњег дана, одржао преговоре посредством видео-линка са представницима клуба Ал Калеј, са истока Саудијске Арабије, који му је представио свој пројекат.
Незванично, пред Тадићем се налази понуда од десет милиона евра и бонуси и то за две године, а Србин је затражио извесно време да размисли о свему.
Многи су га већ видели у Бешикташу, који му нуди 3,5 милиона евра по сезони, али ће искусни српски плејмејкер можда на крају ипак кренути путем Сергеја Милинковић-Савића, који је пре неколико дана потписао за Ал Хилал. А тамо би могао да им се придружи још и Александар Митровић кога такође жели овај клуб.
Што се тиче Ал Калеја, ради се о тиму који је једва сачувао статус у Про лиги прошле године, али који је кренуо у амбициозно појачавање играчког кадра за нову сезону. Углавном доводе фудбалере са простора Португалије и Бразила, а тренер је некадашњи капитен Порта Педро Емануел (48).
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
СПОРТ
Први напад је пропао, али Арапи не одустају од „српске везе“
Разлог због ког су се у петак увече званично разишли Ајакс и Тадић, наводно је било незадовољство 35-годишњег Србина који је био разочаран лошом сезоном, као и изглед тима за следећу сезону. Наравно, све то је увијено у „пријатељски развод“.
„Одлука да напустим клуб је била тешка, али сам је донео. Верујем да је ово прави моменат. Мислим да је добра ствар, не само за мене, већ и за клуб, како бисмо имали нови почетак. Време проведено у Ајаксу и успехе које смо остварили дају ми неописив осећај који никада пре нисам искусио у каријери. Желим да се захвалим навијачима на прелепом времену које смо провели заједно. Ако мене питате, ово није коначно збогом. Увек ћу бити део Ајакса и надам се скором повратку у Амстердам, у другачијој улози. Улози тренера“, рекао је фудбалер из Бачке Тополе.
Душан Тадић је за Ајакс одиграо 296 утакмица, постигао је 119 голова уз 140 асистенција.
Футбол. Суперкубок России. Матч Зенит - ЦСКА - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
СПОРТ
Зенит потврдио доминацију – Гајић трагичар у несрећном поразу ЦСКА
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СПОРТ
Званично: Растали се Тадић и Ајакс!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала