- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зенит потврдио доминацију – Гајић трагичар у несрећном поразу ЦСКА

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаФутбол. Суперкубок России. Матч "Зенит" - ЦСКА
Футбол. Суперкубок России. Матч Зенит - ЦСКА - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
Пратите нас
Фудбалери Зенита из Санкт Петербурга победници су Суперкупа, традиционалног такмичења које се уочи сваке сезоне игра у Русији. Актуелни шампиони били су срећнији од освајача купа, екипе ЦСКА из Москве, коју су савладали у Казању после бољег извођења једанаестераца - 5:4 (0:0).
Московски тим је доминирао током регуларних 90 минута, али су срећа и расположени голман Кержаков сачували Зенит у овој утакмици. Најбољу прилику на целом мечу имао је српски интернационалац Милан Гајић који је у 60. минуту сјајно ухватио волеј на десном крилу, али шутирао право у голмана Зенита.
И Фјодор Чалов је имао сјајну шансу у надокнади да донесе победу Армејцима, али је из добре позиције промашио гол Зенита. Ти промашаји касније су се осветили екипи из Москве која је имала већу подршку са трибина, али и тање нерве приликом извођења једанестераца.
Није петоструки узастопни шампион Русије могао да пронађе препознатљиву игру, а да има доста проблема и да више не доминира у игри као некада, јасно је било и после недавног меча са Црвеном звездом. Малкому као да се не игра више фудбал у Русији и да чека трансфер, док остали интернационалци (Касијера, Бариос) нису на очекиваном нивоу. Данас су пуком срећом освојили Суперкуп.
Тренер ЦСКА Владимир Федотов потпуно је неутрализовао игру шампиона, а Сергеј Семак није нашао решење за такву поставку. Уосталом, однос у шутевима 15:3 на крају регуларног дела довољно говори ко је био бољи. Али, узалуд...
Милан Гајић био је један од трагичара јер је у петој серији промашио једанаестерац, а после промашаја његовог саиграча Ермакова, Бразилац Ренан је елегантним ударцем донео Зениту девети трофеј Суперкупа Русије.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2023
СПОРТ
Први напад је пропао, али Арапи не одустају од „српске везе“
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СПОРТ
Званично: Растали се Тадић и Ајакс!
Рикардо Гомеш - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2023
СПОРТ
Партизан повео, па положио оружје и пред Штурмом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала