Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Гренел: Ескобаров извештај лишен чињеница, не нуди реална решења

© AP Photo / John LocherРичард Гренел, саветник Доналда Трампа
Ричард Гренел, саветник Доналда Трампа - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Бивши специјални изасланик САД за Западни Балкан Ричард Гренел поручио је да је извештај Габријела Ескобара о ситуацији на КиМ лишен чињеница из стварних догађаја на терену.
"Ово сведочење о Косову и Србији је лишено чињеница из стварних догађаја на терену и не нуди реална решења", написао је јуче Гренел на Твитеру.
Он је додао да је Стејт департмент "надмудрио" конгресмене Мајка Мекола и Томаса Кина који председавају Поткомитетом за Европу пред којим ће Ескобар сутра сведочити, преноси Танјуг.
"Потребна нам је одговорност, а ово није то", додао је Гренел.
Кључни елемент Споразума о путу ка нормализацији односа и Анексу за имплементацију је испуњавање обавезе Приштине да се успостави Заједница српских општина, наводи се, поред осталог, у извештају Ескобара који ће сутра сведочити пред Комитетом за спољне послове Представничког дома Конгреса САД.
"Косово и Србија су се договорили да међусобно признају документа и националне симболе. И, што је најважније, према том споразуму, Србија више неће лобирати против Косова за чланство у међународним организацијама", пише, поред осталог, специјални амерички изасланик у извештају.
Међутим, Ескобар наводи да је, откако су стране постигле те договоре, дошло до "озбиљних провокација, ескалације тензија и неприхватљивог насиља српских демонстраната над КФОР-ом, полицијом и новинарима на северу Косова".
Габријел Ескобар - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2023
СРБИЈА
„Тежак однос између Београда и Приштине“: Шта је Ескобар рекао у извештају америчком Конгресу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала