- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас се сетио чувеног финала, па се уплашио: „Мислио сам, само да не прођем као Федерер“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
Пратите нас
Иако му је тек 20 година Карлос Алкарас се осећа сјајно у својој кожи. У недељу је победио једног од најбољих тенисера у историји Новака Ђоковића у финалу Вимблдона у пет сетова, па се са великим осмехом на лицу појавио на чувеној Вечери за шампионе.
Тамо је још једном добио честитке гостију за велики подвиг, одиграо шампионски плес са победницом у женској конкуренцији Маркетом Вондроушовом, а открио је медијима и како је протекао сусрет са Краљем Шпаније после бриљантне победе над Ђоковићем.
„Вероватно сам био нервознији док сам причао са Његовим величанством, него у самом финалу. Сама помисао да сам могао да се поздравим и разговарам са њим, као и да сам имао подршку Краља у финалу Вимблдона је за мене невероватна ствар. Нешто у шта још не могу да поверујем“, искрен је Алкарас.
Млади Шпанац не крије да су му нерви били на врхунцу у недељном дуелу са Ђоковићем и признао да му се, док је сервирао за меч, привиђао пораз Роџера Федерера баш против Новака на Вимблдону 2019. године.

„Још сам дечак који је гледао доста тениских мечева, укључујући и пораз Федерера у том чувеном финалу. Искрено, размишљао сам о томе у глави. Мислио сам - само да се мени не понови. Имао сам и физичке проблеме у ногама после првог сервиса (у последњем гему на 5:4), одсекле су ми се, што је и нормално при свој нервози, када тело трепери“, тврди Карлос.

Алкарас се од понедељка увече налази у родној Малаги где ће се опорављати. Првобитно је требало да наступи на Хопман купу у Ници следећег викенда, али од тога вероватно неће бити ништа.
„Остаћу код куће пар дана, а потом идем негде на одмор. Заиста сам желео да се вратим кући и проведем време са породицом и пријатељима, да се осетим поново као нормалан човек и одморим мало у пријатном окружењу“, закључио је Алкарас.
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Обрадовић за Спутњик о историјском финалу: „Новак је изгубио, али је добио изазов“
Мартина Навратилова - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Алкарас открио ко му је помогао да победи Новака: „Радио сам све што ми је Мартина говорила“
Алина Корнејева и Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Мира им тек неће дати мира: „Експлозија“ мале Рускиње на великој сцени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала