- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Деки евоцирао успомене на Миху: „Одлазак Синише је у мени изазвао револт“

© Фото: Скриншот/Арена спортДејан Станковић, синови Синише Михајловића
Дејан Станковић, синови Синише Михајловића - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2023
Пратите нас
Док ових дана надгледа клинце у свом традиционалном кампу на Златибору, Дејан Станковић евоцира успомене на сезону иза нас. Прошло је већ седам и по месеци како је бивши тренер Звезде и Сампдорије остао без најбољег друга и кума, Синише Михајловића, који је изгубио битку са опаком болешћу.
Кажу да време лечи све, али Деки не може да се помири са прераним губитком брата и човека који му је обележио живот и каријеру.
„Синиша Михајловић ми се десио у каријери, па и у животу... Па моја супруга Ана. Променио сам само три клуба, нисам се много селио. Било је и лепих и тешких тренутака у каријери, као код сваког спортисте, али успевао сам да опстанем, понајвише захваљујући њима - Михи и Ани“, истакао је Станковић у разговору за Танјуг.
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
СПОРТ
Станковић: Знао сам како ће се све завршити – хтео сам да „мушки погинем“
Станковић напомиње да живот није испао фер према Михи који се борио до последњег секунда.
„Ако си се предао, већ си изгубио, али више си изгубио ако престанеш да се бориш. То сам највише научио од Синише. Он се, ето, борио до последњег тренутка. Е, то бих променио, ту неправду према борцима. Није поштено.“
Празнину због губитка пријатеља осетио је недавно на свадби Михине ћерке.
„Не могу све то још да прихватим, сад сам био на венчању његове ћерке Вирџиније, то је огромна празнина за све. Не могу ни да причам о томе јер су испред мене Аријана и деца, Дражен и мајка. И камен би заплакао на том венчању, стално ми је ту, опомиње ме све то да у животу мораш да будеш спреман на сваку ситуацију. Што се тиче спорта, све може да се преболи, научи, а онда дође живот и каже ти да су један плус један два и да од тога не може да се побегне. Доста те то промени, одлазак Синише је изазвао у мени и неки револт, одрастање на неки други начин, капирање живота, односа са људима", у даху је рекао Станковић.
Деки је споменуо Миху и кроз неуспех на клупи Сампдорије.
„Био је жив кад сам отишао, а после, колико ми је само био потребан тај позив, само минут с њим. Доста пута сам у себи претпостављао шта би ми одговорио, знамо се 25 година, па сам се водио тим путем. Али, није било среће“, закључио је Дејан Станковић.
Селектор фудбалске репрезентације Русије Станислав Черчесов - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
СПОРТ
Руска легенда платила цех за бруку и срамоту – Борјан херој Слована
Бенжамен Менди - Sputnik Србија, 1920, 19.07.2023
СПОРТ
Ко ће да му врати две године живота?
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
СПОРТ
Кад мачке више нема – миш би да води коло
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала