- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Данило Икодиновић за Спутњик: Ми идемо на злато – увек смо тако васпитавани

© AFP 2023 / GERARD JULIENДанило Икодиновић
Данило Икодиновић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
Пратите нас
Ватерполо репрезентације Србије која је на Светско првенство у Јапан отишла са седам дебитаната приковала је за екран многе великане овог спорта, а меч са Италијом и пласман Србије у полуфинале помно је испратио и чувени ватерполиста Данило Икодиновић који је за Спутњик истакао је да српски тим подмлађен или не увек иде по најсјајније одличје.
После велике борбе у којој је репрезентација Србије углавном заостајала за Италијом, маестрални Делфини изборили су пенале и након њих уз сјајног Бранислава Митровића на голу успели су да се домогну полуфинала Светског првенства.
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
СПОРТ
Велики Игор Милановић за Спутњик о тријумфу Србије: „Издржали су и истрпели све – величанствено!“
Колико се у сваком нападу видела жеља сваког српског ватерполисте који се нашао у базену приметио је Данило Икодиновић који је у српском дресу играо велики број тако неизвесних утакмица.
„Утисак је да је борбеност наша пресудила, ови момци су се борили што се каже стварно су погинули за сваку лопту и зато су победили и заслужено су победили. Италијани су нас потценили. Ако погледамо италијанску репрезентацију наспрам наше, били су фаворити, али наши су победили због огромне борбености“, рекао је на почетку разговора Икодиновић.
Прослављеног српског ватерполисту љутили су наводи да је за Србију успех пласман у четвртфинале, јер верује да Србија имала подмлађени или искуснији тим увек за циљ има медаљу.
„Ми смо увек васпитавани да у каквом год саставу идемо увек идемо на највиши пласман, ми идемо на злато. Шта год то било ми идемо на злато, сигуран сам да и ови момци тако размишљају. Да ли је то реално то је друга ствар. Уласком у полуфинале показали су да јесте реално“, сматра Икодиновић.
Кључна разлика у мечу са Италијом била је бољи почетак српског тима, који је у претходним утакмицама на шампионата против Шпаније и Црне Горе јурио велики заостатак.
„Ми смо утакмицу са Шпанцима почели са 7:2, са Црном Гором 5:0, ти кад почнеш тако утакмицу аутоматски је лоше. Са Италијанима смо почели контра, ми смо диктирали ритам три четвртине, онда су они преузели и то је једна од ствари због које смо победили. Од почетка смо играли максимално и онако како знамо да играмо. То је та разлика, кад се уђе у утакмицу са пет голова или три минуса и кад уђеш са два гола предности онда је све другачије“, објаснио је Икодиновић.
Трофејни српски ватерполиста током своје каријере Србије је донео велики број медаља и врло добро познаје менталитет са којим репрезентативци приступају националном дресу.
Икодиновић је Србији донео злато, два сребра и бронзу са Светског првенства, три најсјајнија одличја са Европског првенства и једно сребро, док је са Олимпијских игра донео једну бронзу и једно сребро.
Чврсто верује да ће и овај тим из Јапана доћи са медаљом.
„Нису више битне утакмице са Шпанијом, Африком, Црном Гором, Јапаном, најбитније је да смо ушли у полуфиналe, битно је да идемо на једну Грчку која је одлична екипа. Они су благи фаворити, али мислим да знамо како са Грцима да играмо тако да биће то добро“, уз осмех пун поверења закључио је Данило Икодиновић.
Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Никола Јакшић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
СПОРТ
Победа! Српски делфини у полуфиналу Светског првенства
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2023
СПОРТ
Велики Игор Милановић за Спутњик о тријумфу Србије: „Издржали су и истрпели све – величанствено!“
Ватерполо Србија - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2023
СПОРТ
Србија укротила неугодне Јапанце – следи дерби са Италијом!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала