- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Лондон затвара очи на заобилажење сакција Русији

© Sputnik / Алекс МакнотонПоглед на Вестминстерску палату у Лондону
Поглед на Вестминстерску палату у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
Пратите нас
Британска влада, упркос западним санкцијама и јавним саопштењима о престанку активности у Русији, не забрањује локалним произвођачима да заобилазним путевима извозе у Русију опрему неопходну за рударску индустрију и производњу фосилних горива, пише „Тајмс“, позивајући се на добијене трговинске податке.

Лист наводи као пример грађевинску компанију „Хил и Смит“, која је у свом годишњем извештају за 2022. годину објавила да нема директних руских клијената или добављача. Међутим, подаци о извозу показују да једна од подружница „Берген пајп супортс (Индија) прајват лимитид“ наставља да испоручује руској компанији ДОО „Арктик СПГ 2“ носаче цеви за обезбеђивање гасовода.

Портпарол „Хил и Смит“ је изјавио да компанија нема директан контакт са клијентима у Русији, али истовремено није доставио званичан коментар у вези са трговинским односима њихове подружнице са Русијом.
У чланку се истиче да и друге компаније са седиштем у Великој Британији такође могу да извозе у Русију опрему која је неопходна за подршку кључним индустријским гранама за производњу сировина и горива.
Након почетка специјалне војне операције Русије у Украјини, Запад је појачао санкциони притисак на Русију. Нарушавање логистичких ланаца довело је до раста цена горива и прехрамбених производа у Европи и САД. У Великој Британији пораст трошкова живота погодио је милионе домаћинстава.
Заставе ЕУ и Русије - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
РУСИЈА
Самоубиство за ЕУ: Нови пакет мера против Москве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала