- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Демократе дале сагласност да Милатовић повери мандат Спајићу

© Фото : Уступљено Бобану НововићуПредседник Црне Горе Јаков Милатовић почео је консултације са представницима Демократа о избору мандатара за састав 44. Владе.
Председник Црне Горе Јаков Милатовић почео је консултације са представницима Демократа о избору мандатара за састав 44. Владе. - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
Пратите нас
Демократска Црна Гора даје сагласност председнику Јакову Милатовићу да повери мандат за састав нове владе Милојку Спајићу очекујући да ће он у наредном периоду наћи заједички језик са другим коалиционим партнерима, казао је председник Демократа Алекса Бечић након консултација са предсједником Црне Горе о избору мандатара за састав нове 44. владе.
Бечић је казао да је са Милатовићем имао садржајан разговор на којем су исказали очекивања да у што скоријем року Црна Гора добије нову законодавну извршну власт.
„Истакли смо да Црној Гори не треба ни експертска ни мањинска влада већ је потребна политичка влада која ће имати подршку већине посланика у Парламенту. Јасно је да је добро је и боље да је та подршка већа али да је најважније да Црна Гора да изађе из ВД стања и да добије нову владу“, истакао је Бечић.
Коментаришући наводе да у преговорима може бити тачка спотицања место председника Парламента, Бечић је казао да Демократе никад нису никога уцењивале и да су само договарале и прихватиле понуду коју им је упутио Спајић.
„Демократе никад нису трговале, нити су икада било кога уцењивале. Демократе су увек разговарале, договарале и прихватили понуду коју нам је упутио кандидат за мандатара за састав нове владе“, истакао је он.
© Фото : Уступљено Бобану НововићуПредседник Црне Горе Јаков Милатовић почео је консултације са представницима Демократа о избору мандатара за састав 44. Владе.
Председник Црне Горе Јаков Милатовић почео је консултације са представницима Демократа о избору мандатара за састав 44. Владе. - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
Председник Црне Горе Јаков Милатовић почео је консултације са представницима Демократа о избору мандатара за састав 44. Владе.
Бечић је истакао да Демократе никада ниједан политички процес нису доживљавале као трговину, преноси РТЦГ.
На питање шта је тачно понуђено Демократској Црној Гори Бечић је казао да ће то саопштити мандатар који води процес онда када буде сматрао да је заокружио процес и да може да изађе са финалним производима у односу на све потенцијалне коалиционе партнере.
„Не желим да говорим у нечије име, да одмажем у било ком процесу. Између нас нема отворених питања и ми имамо договор међу нама, због тога и на бази демократских принципа јер су освојили највише мандата на изборима, дали смо сагласност да председник државе повери мандат за састав нове владе Спајићу“, поручио је Бечић.
Милатовић ће данас одржати консултације и са представницима Бошњачке странке и Демократске народне партије.
Подсетимо, председник Црне Горе јуче је разговарао са лидером ПЕС-а Милојком Спајићем, лидером ДПС-а Данијелом Живковићем и лидером ЗБЦГ Андријом Мандићем.
„Председник Црне Горе Јаков Милатовић почео је консултације са политичким субјектима заступљеним у Скупштини око избора мандатара за састав 44. Владе Црне Горе. Редослед састанака са политичким субјектима одређен је сходно броју освојених мандата у Парламенту“, наводи се у саопштењу.
У току првог дана консултација председник Милатовић разговарао је прво са представницима Покрета Европа Сад, које је предводио председник ПЕС-а Милојко Спајић, а састанку су присуствовали и представници Новске листе и Алтернативе.
На састанцима, председник Милатовић је изразио интересовање о ставовима саговорника по питању програмских приоритета будуће Владе, њеној структури, моделу и политичкој подршци за њено формирање у Парламенту Црне Горе.
„Посебна пажња у разговорима је посвећена питању европских интеграција, владавине права, економског развоја, спољнеполитике и изласка државе из институционалне кризе“, закључује се у саопштењу.
Парламент Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2023
РЕГИОН
Разговори код Милатовића: Има ли Спајић подршку 41 посланика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала