- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијани пишу: Пао договор „српског сина“ и Интера

© AP Photo / Andrew MedichiniЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Пратите нас
Италијански медији и један од најпознатијих фудбалских трансфер инсајдера Ђанлука ди Марцио објавили су да је постигнут договор између Интера и српског репрезентативца Лазара Самарџића, и да би озваничење требало да уследи у среду, или најкасније до краја радне седмице.
Офанзивни српски везиста и актуелни члан Удинезеа у који је стигао из Немачке пре две сезоне, требало би да напуси Фријули у трансферу вредном 16 милиона евра, који кроз оствариве бонусе може да нарасте до 18 милиона европских новчаница.
Самарџић који је прошао све млађе селекције Немачке, да би на крају одлучио да стане под фудбалску заставу Србије и уписао је већ два меча за Орлове, скренуо је на себе пажњу одличним партијама прошле сезоне.
Разоран ударац левом ногом и одличан преглед игре, брзо доношење одлука у пуној брзини били су кључан разлог да овогодишњи финалиста Лиге шампиона – Интер, одлучи да га пожели у својим редовима.
Удинезе је прихватио после вишенедељне саге услове које су понудили неро-азури, док је у читаву причу укључен и Ђовани Фабијан који ће кренути у супротном правцу. Интер има право откупа за 12 милиона евра, док ће Удинезе платити четири милиона за његов потпис.
Лазар Самарџић одиграо је 59 утакмица у дресу „зебри“ и постигао је седам голова, уз исто толико асистенција.
Двадесетједногодишњи офанзивни везиста који би у дресу Србије у блиској будућности требало да буде замена за 35-годишњег капитена Душана Тадића, био је и жеља Интеровог градског ривала Милана на почетку прелазног рока, али су неро-азури били истрајнији.
Самарџић је рођен у Берлину и бранио је боје Херте, пре него што је прешао у редове Лајцпига из ког је стигао у Серију А пре две сезоне. Удинезе је Лајпцигу платио обештећење у износу од три милиона евра.
Јасно је да ће Лазар на Сан Сиру имати паклену конкуренцију, с обзиром на то да везни ред вицешампиона Европе чине Николо Барела, Турчин Хакан Чалханоглу, а ту је и Ненрик Мкхитарјан.
У сатима или данима пред нама, очекује се потврда реализације трансферa.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Тренер Ливерпула Јирген Клоп - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
СПОРТ
Немци први дигли глас против нове „златне грознице“: ФИФА и УЕФА да реагују
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала