- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тесла и Београд чекају Новака у Чикагу

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић Јаник Синер
Новак Ђоковић Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, коначно ће после двогодишње паузе заиграти на америчком тлу, на које није могао да крочи као невакцинисани странац. Српска дијаспора једва чека да поново на делу види свог хероја и идола за ког је увелико спреман срдачан дочек.
Новак Ђоковић обелоданио да ће на Мастерсу у Синсинатију заиграти чак и у дублу са Николом Ћаћићем, што је додатно обрадовало све који навијају за најбољег српског тенисера.
За то време, Новакови бројни фанови у Америци увелико славе то што ће Ђоковић ускоро стићи у Сједињене Америчке Државе и што ће осим учешћа на Мастерсу Синсинати, заузети своје место и на УС Опену, где ће бити први фаворит за трофеј уз младог Шпанца Карлоса Алкараса који га је поразио недавно у финалу Вимблдона.
На друштвеним мрежама појавила се фотографија настала у Америци испред Београд кафеа у Чикагу, где су бројни људи из Србије позирали са српском заставом испред зида на ком је осликан лик највећег ума свих времена - Николе Тесле. Доминирале су српске заставе и мајице са ликом Новака Ђоковића, а порука је била јасна: Добро дошао Ноле и добро дошао назад најбољи икада", писало је на мајицама навијача.
Подсетимо, други рекет планете Новак Ђоковић играо је последњи пут на УС Опену 2021. године, а у финалу је бољи од њега био Рус Данил Медведев.
Ђоковић због тога што није вакцинисан од вируса корона, није имао дозволу да уђе у Америку наредне године, као ни почетком 2023. године, али се ситуација у међувремену променила, па ћемо имати прилику да га гледамо већ у августу на поменутом Мастерсу, као и на последњем Гренд слему у сезони.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
СПОРТ
Новак позвао колеге да му се придруже: „Растемо и борићемо се“
Ласло Ђере, Саша Зверев, финале Хамбург - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
СПОРТ
Ђереова пета рецка у девет дана, крај за Лајовића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала