- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Западни медији раде под војном цензуром по упутствима обавештајних служби

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПортпарол руског председника Дмитриј Песков
Портпарол руског председника Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 02.08.2023
Пратите нас
Западни медији сада раде под цензуром јер добијају инструкције од својих обавештајних служби, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Како је истакао, најутицајнији медији у свету су „нажалост англосаксонски медији, односно амерички и британски“.

„Тамо има много озбиљних медија, много талентованих новинара, паметних, професионалних, али сада, пошто су сви они покренули против нас рат, они раде под апсолутном војном цензуром. Најцењенији западни медији, листови, телевизије, портали, новине фактички добијају инструкције, приручнике од својих обавештајних служби, добијају информације које су углавном, често лажне и специјално, професионално припремљене. То је у ствари тако, ако ствари назовемо правим именима. И медији су се укључили у тај посао даноноћно“, рекао је Песков.

Он је истакао да је Запад, без икаквог оклевања, једноставно избацио све руске медије из свог информационог поља, али Русија треба да настави да се такмичи.
„То не значи да ми треба да станемо… Једнострано изношење информација, које су испуњене русофобијом, мржњом према нашој земљи, постепено почиње да замара публику чак и код њих“, оценио је Песков.

Како је додао, у Русији чују прве изјаве разних представника у европским земљама, Америци да „Путин, изгледа, није 'ђаво', и да говори много тога паметног, да је Русија, изгледа, земља која уопште није агресор него држава која је деценијама била под притиском и да јој се НАТО све време приближавао“.

„Људи почињу да постављају питања... Зато понекад и сами западни медији претерују и тако убрзавају промене код својих читалаца, слушалаца, код своје публике“, закључио је Песков.
Председник Русије Владимир Путин на церемонији уручивања државних награда у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
РУСИЈА
Путин шокирао Европу, пропала америчка надања /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала