- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Меси се игра – Америка је његово двориште /видео/

© AFP 2023 / CHANDAN KHANNAЛео Меси
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
Пратите нас
Лионел Лео Меси не престаје да терорише Америку и противничке мреже. После голова у МЛС лиги, три на два меча, сада је био двоструки стрелац за његов нови клуб Интер Мајами у Лига купу у тријумфу над Орландо ситијем - 3:1 (1:1).
Најпростије речено, Меси се игра, а Америка је његово двориште!
Осетио је то на својој кожи Орландо, чије је одбрана капитулирала пред магичним 36-годишњим Аргентинцем већ у седмом минуту.
А гол, постигнут с невероватном лакоћом, ноншалантно у његовом стилу. Пријем у трку на групи, лопта на левицу и право у мету! Откључана је била брава Орланда, клуба за који је некада играо фантастични Бразилац Рикардо Исаксон дос Сантос Леите, познатији само као Кака.
Успели су гости преко Арауха да поравнају резултат само десет минута доцније, да би у наставку Мартинез у 51. минуту вратио предност Интеру из пенала, а тачку на "и" ставио је Лео Меси у 72. минуту. Тако је магична десетка трасирала пут Мајамију у осмину финала америчког лига купа.
Тако је бивши ас Барселоне и Пари Сен Жермена после гола на дебију против Круз Азула, као и два поготка против Атланте, наставио да се поиграва с противницима у Америци, која је, судећи по ономе што тренутно гледамо, његово двориште за игру.
А Месијев ефекат и пун погодак који је направио легендарни Дејвид Бекам, који је иначе власник клуба Интер Мајами, не огледа се само у головим и победама. Права Месиманија влада у Сједињеним Америчким Државама, а епицентар фудбалског земљотреса који је Аргентинац изазавао, јасно је да се налази на Флориди у Мајамију.
Клуб је добио преко нових 11 милиона пратилаца на друштвеним мрежама за експресно кратак период, стигли су Месијеви бивши саиграчи из Барселоне Ђорди Алба и Серхио Бускетс с којима на терану може да се пронађе "везаних очију". Како он њих, тако и они њега.
СПОРТ
Зверев указао поштовање српском тенисеру: „Ти си један од најбољих и најскромнијих момака“
У дану утакмице са Орландом Америка и Европа брујали су о стопираном трансферу Серхија Рамоса, а за све су, наводно, криви Меси и остали и Барселоне, који су били против тога да бивши штопер Реал Мадрида који је друговао с Месијем у Паризу у дресу Пари Сен Жермена, стигне у Мајами.
Наводно, Рамос и Меси никада нису постали пријатељи у Граду светлости, а разлог за то био је што је шпански штопер био на страни клана који је био под командом Килијана Мбапеа, што је супротно од Леа Месија.
Ако је то уопште и тачно, тешко да било код од навијача Интер Мајамија или људи из клуба на челу са Дејвидом Бекамом, који је био саиграч са Рамосом, може било шта да замери Месију, када чини тако велике ствари за тако мало време.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
СПОРТ
Ђоковић се захвалио Митровићу због приче о тучи са саиграчима: „Хвала ти, брате“
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
СПОРТ
Душан Силни – ушао с клупе и матирао краља, па послао поруку Јувентусу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала