- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакуларна сеча фаворита – крај и за двоструке прваке света!

© AP Photo / Tertius PickardНемачка жене СП
Немачка жене СП - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
Пратите нас
Спуштена је завеса на групну фазу Мундијала за жене у фудбалу које се одржава у Аустралији, а изненађењима нема краја. Настављена је сеча фаворита, с обзиром на то да су после Бразила, Аргентине, Италије и Португалије, учешће завршиле и Немице због ремија са Јужном Корејом - 1:1 (1:1).
Поменути реми спада у једно од највећих изненађеа у историји светских првенстава, не због поделе бодова, већ због чињенице да су двоструке првакиње планете први пут у историји испале већ у групној фази, као и да за кореју сам меч није био од резултатског значаја.
Кореја је дошла до предности у раној фази меча, играо се шести минут када је Чу Со-Јун, да би у финишу првог дела сусрета Немице преко Поп стигле до изједначења. Тиме комплетирано последње коло у Групи Х, те су постали познати сви парови осмине финала.
Нису Немице једине шокирале јавност и подбациле на турниру у Бризбејну. Пре њих разочарале су Италијанке, Бразилке и Аргентинке.
Бразил је предвођен искусном Мартом, која игра у 37. години, ремизирао са Јамајком у мечу без голова. Шокиране су и Италијанке, које су примиле гол од Јужне Африке у 92. минуту, у мечу који је трајао чак 117 минута. Разлог за то су огромне надокнаде времена због врућине и због превеликих прекида приликом указивања помоћи.
Из Групе А прошли су Швајцарска и Норвешка, док су испали Нови Зеланд и Филипини. У Групи Б Аустралија је с две победе скупила шест бодова и засела је на чело, док је Нигерија остала непоражена и са пет бодова је прошла у осмину. Испале су Канађанке и Република Ирска која је скупила само бод.
Максималне у Групи Ц биле су Јапанке са све три победе, Шпанија је као другопласирана поражена само од Јапана, док је славила против Замбије и Костарике.
У Групи Д, Енглескиње су такође оствариле максималан учинак, Данска је завршила с победом мање, док су Кина и Хаити испали.
У Групи Е, Холандија је с гол разликом 9:1 остварила учинак од два тријумфа уз реми, док су Американке биле друге са пет бодова. Португалија и Вијетнам су испали.
Француска је демонстрирала силу у лудом мечу против Панаме у ком је пало чак девет голова, а резултат је био 6:3. На крају су из Групе Ф прошле Францускиње са седам бодова, Јамајка је имала два мање, док је Бразил завршио учешће са пет бодова, а Панама је претпела све поразе.
Када је у питању Група Г, Швеђанке су биле савршене - 9 бодова, Јужна Африка прошла је као друга са четири бода, док су Италија и Аргентина жестоко подбациле, заузевши треће и четврто место.
У Групи Х, Колумбија и Мароко су са по две победе и поразом, односно по шест бодова, изборила пласман у нокаут фазу, док су Немачка и Јужна Кореја елиминсане.
У осмини финала састају се: Швајцарска - Шпанија, Холандија - Јужна Африка, Јапан - Норвешка, Шведска - САД, Аустралија - Данска, Француска - Мароко, Енглеска - Нигерија, Колумбија - Јамајка.
Душан Тадић и Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
СПОРТ
Одговор као из топа: „Немања Матић!“ /видео/
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
СПОРТ
Меси се игра – Америка је његово двориште /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала