- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бројчана загонетка за крај епске саге: „Поклон за наше навијаче“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаНикола Миротић
Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
Пратите нас
Никола Миротић, бивши кошаркашки репрезентативац Шпаније, представљен је као ново појачање Олимпије из Милана.
Италијански клуб је на званичном налогу на Твитеру објавио бројчану загонетку где је резултат број 33, који носи Миротић.
Миротић је по повратку из НБА лиге отишао у Барселону са којом се растао на тежак начин, после вишенедељних преговора о раскиду уговора.
У међувремену, Миротић је био на корак од договарања сарадње са београдским Партизаном, али је од тога одустао због, како је навео „претњи и жеље да не учествује у дељењу народа“.
После свега, ушао је у преговоре са Олимпијом која га је представила као новог играча који је потписао трогодишњи уговор.
Власник Олимпије Милано Ђорђо Армани није крио одушевљење због доласка Николе Миротића у клуб и поручио је да је он посебна личност и да је његов долазак поклон навијачима.
„Кад се указала могућност да Николу доведемо у Милано, Лео Дел Орко и ја смо једно другом рекли да треба да учинимо све што је у нашој моћи, поштујући наше принципе, да ову прилику претворимо у стварност. Миротић је шампион доказаних квалитета и посебна личност“, истакао је Армани.
Власник „манекена“ је навео да су из Олимпије успели да „освоје“ Миротића захваљујући кредибилитету који су годинама градили сјајним радом на терену и ван њега.
„Његово довођење у Олимпију је поклон који ће наши навијачи ценити и одлична прилика за цео тим. Уверени смо и да ће се Миротић овде са нама осећати као код куће и да ће, као и други шампиони пре њега, бити срећан што је изабрао Милан“, рекао је Армани за клупски сајт.
Миротић је професионалну каријеру започео у Реал Мадриду, потом је отишао у Чикаго, а у НБА лиги је наступао још за Њу Орлеанс и Милвоки пре него што се 2019. преселио у Барселону.
Немачка жене СП - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
СПОРТ
Спектакуларна сеча фаворита – крај и за двоструке прваке света!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала