- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тенис после Новака: Хрват најавио нову „велику тројку“, а Рус ће им загорчавати живот

© AP Photo / Alberto PezzaliДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2023
Пратите нас
Хрват Иван Љубичић, бивши тренер Роџера Федерера, причао је о томе како ће изгледати тенис после одласка Новака Ђоковића у пензију, најавивши нову „велику тројку“, уз додатак да ће им Рус Данил Медведев загорчавати живот.
Новак Ђоковић има пуних 36 година и јасно је да се полако, али сигурно приближава дан када ће морати да одложи рекет и напусти професионални тенис.
Сви у Србији и остали који воле српског тениског аса, надају да ће Ноле пригрлити још неки од Гренд слем трофеја, те да неће остати на 23, док његов највећи ривал Рафаел Надал који муку мучи с повредама ове сезоне и најавио је крај идуће године, има један трофеј мање.
Управо је о тој будућности причао Иван Љубичић који је сарађивао са Швајцарцем Роџером Федерером. Бивши хрватски ас верује да ће велика сцена бити резервисана за Шпанца Алкараса, Италијана Јаника Синера, Данца Холгера Рунеа, али врло добро зна и ко ће им сметати, односно „саплитати“.
Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2023
СПОРТ
Нико као „луди Србин“: „Није само тренер – већ ментор, отац, деда!“
„Сматрам да ће за пет година највероватније Алкарас, Синер и Руне бити први, други и трећи тенисери света. Данил Медведев ће бити ту да им загорчава живот. Можда ће нас неки момци изненадити, али овако ми тренутно делује развој ситуација“, прогнозирао је Хрват.
Причајући о томе ко га је до сада разочарао јер се његова каријера не одвија брзином којом би требало, Љубичић је истакао Јаника Синера. Сматра да је талентовани Италијан успорио.
„Жао ми је што прошле године није имао великих мечева. Није одиграо ниједно полуфинале, самим тим ни финале. Сада прави кораке које је требало да направи претходне године. Не знам да ли ће успети ове или следеће, можда за две-три сезоне, али битно је да је повратио одлучност“, закључио је Љубичић.
Алина Корнејева и Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2023
СПОРТ
Младе Рускиње за понос – од заједничког финала до метеорског узлета
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
СПОРТ
Ласло не препушта ни сет – српски мајстор шљаке у полуфиналу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала