- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Ни Грчкој не цветају руже: Оптужба за псовке на српском, обрисана објава и нови лични разлози

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаДимитрис Итудис
Димитрис Итудис - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
Димитрис Аргванис, крилни центар репрезентације Грчке, повукао се из тима, а све указује на то да је разлог лош однос који има са селектором Димитрисом Итудисом. Селектор је истакао да је Агравнис „сам себе избацио“ из репрезентације, док је кошаркаш оптужио Итудиса да псује на српском.
Кошаркашка репрезентација Србије недавно је сазнала да неће моћи да рачуна ни на Немању Недовића, а ружне не цветају ни у Грчкој где је од Мундобаскета одустао Димитрис Аграванис.

„Одлазак Аграваниса није променио стање ствари. Спортисти овде долазе добровољно, није им прислоњен пиштољ на чело. Уосталом, и у плану тренинга је било да Аграванис и Калаицакис не тренирају, да буду ван екипе. Сам себе је избацио из репрезентације, нећу да откривам детаље. Контактирао сам 22 кошаркаша телефоном или лично. Неко је рекао 'долазим', неко је рекао 'не могу'. Врло једноставно“, рекао је Итудис.

Изјава селектора засметала је Аграванису који је на друштвеним мрежама имао оштар коментар.
„Престаните са лажима, причајте о томе како псујете на српском“, написао је Аграванис.
Занимљиво убрзо је објава била обрисана, међутим било је касно јер су је многи видели.
Аграванис је као разлог повлачења навео личне разлоге, али после објаве јасно је да није само то у питању.
„Десило се оно што сам мислио да треба да се деси. Када ме је Димитрис Итудис позвао да ме обавести да ме је укључио у тим, рекао ми је дословно: 'Димитрисе, желим да покушаш колико год можеш без обзира да ли ће Јанис и Костас Адетокумбо бити у тиму. Одговорио сам: Тренеру, радићу оно што увек радим. Даћу све од себе, али молим вас немојте ме третирати као прошле године, када сам постигао 25 поена против Шпаније у Мадриду, а на Акрополис купу ви сте играли са мном 4-5 минута. Реаговао је и питао ме '"О каквом непоштовању причаш?', а ја сам одговорио "Знаш', показујући прстом у чело, како бих га подсетио на разговор који смо водили пре тренинг кампа", рекао је Аграванис.
Грчки кошаркаш током Акрополис купа ушао је у игру против Србије, али је на паркету био мање од два минута и постигао је један поен.
Кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Мундобаскет 2023
Недовић открио зашто неће играти за Србију: Нисам се снашао у улози која ми је додељена
Ђанмарко Поцеко - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Мундобаскет 2023
Италијан наставио да побеђује Орлове – али поручује: „Србија је један од најбољих тимова на свету“
Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Мундобаскет 2023
Немања Недовић не иде на Мундобаскет!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала