- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фудбал у сенци убиства и претње УЕФА

© AFP 2023 / KERSTIN JOENSSONДинамо Загреб
Динамо Загреб - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Фудбалери Динамо Загреба и АЕК-а одиграће у уторак од 20 часова први меч 3. кола квалификација за пласман у Лигу шампиона. И док се широм Европе буду играли реванши, на Максимиру ће то бити први дуел, а разлог је добро познат. Наиме, у Атини је прошлог понедељка убијен навијач грчког клуба што је проузроковало да тај сусрет буде одложен.
Европска кућа фудбала УЕФА била је на потезу, АЕК се огласио саопштењем после убиства њиховог 29-годишњег навијача Михалиса Кацуриса који је преминуо од последица убадања ножем када му је пресечена артерија због чега је искрварио на путу до болнице.
Фудбал је тако пао у други план, нашао се у сенци убиства и безумља, а преко 100 навијача Бед блу бојса и даље се налази у притвору у Грчкој, док председник хрватске владе Андреј Пленковић тражи да они буду депортовани у Хрватску јер не може њих 100 бити криво за убиство једног човека.

„УЕФА је забранила гостовања и грчка полиција била је упозорена да долази група која је очито имала намеру искључиво да изазове нереде. Жао нам је што се то годило, назвао сам грчког колегу, осудио насиље и жаљење за изгубљеним животом. Ми смо на располагању. Ја сам од грчког премијера затражио сигурност наших држављана у затвору", рекао је Пленковић, чије је речи пренео N1.

Када је сам меч у питању, Динамо ће на чувеном стадиону Максимир угостити АЕК од 20 часова, а из УЕФА су поручили да ће меч бити прекинут у случају најмањег инцидента у режији домаћих навијача, с обзиром на то да гостујућих не би требало да буде због забране.
„Ако на стадиону буде особа без улазнице, ако буде запаљена бакља, ако падне једна петарда или буде било каквог лошег понашања на терену или ван њега, све ће бити забележено и уследиће одговарајућа казна", гласила је порука УЕФА.
Идентични услови биће на снази и у суботу, 19. августа за када је заказан реванш меча 3. кола квалификација за Лигу шампиона између Динама и АЕК-а, само што је почетак од 20 часова и 45 минута.
АЕК је путем друштвеним мрежа на својој графици поручио да игра за свог преминулог навијача Михалиса Кацуриса, док је Динамо позвао своје навијаче да заједно изборе 150. победу у европским утакмицама.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Немања Матић  - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СПОРТ
Немања је (од)увек био другачији – махнуо је Вечном граду и изабрао ново поглавље за почетак краја
ТСЦ - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СПОРТ
Наставак „Немогуће мисије“ снима се у Бачкој Тополи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала