- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Роберт Кенеди Млађи: САД имају биолабораторије у Украјини

© AFP 2023 / MANDEL NGANРоберт Фицџералд Кенеди млађи
Роберт Фицџералд Кенеди млађи - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Сједињене Државе су отварале биолабораторије у Украјини у склопу програма биолошког оружја, изјавио је један од кандидата за председника државе из редова Демократске странке Роберт Кенеди Млађи.
„Имамо биолабораторије у Украјини јер ми развијамо биолошко оружје и за то оружје се користи нова синтетичка технологија CRISPR и методе генетског инжењеринга који нису били доступни претходном поколењу“, рекао је он у интервјуу америчком водитељу Такеру Карлсону.
Према његовим речима, Америка је 2001. године поново почела да улаже огроман новац у биолошко оружје али је била и забринута јер је кршење Женевске конвенције злочин и због тога је надлежност за биолошку безбедност пребачена на Министарство здравља.
Кенеди наводи и да је за свако биолошко оружје потребна вакцина јер постоји могућност да оружје делује и на оног ко га примењује.
Он је навео и да су расходи САД на име помоћи Украјини достигли 113 милијарди долара, при чему милиони Американаца губе право на купоне за храну и здравствено осигурање.
Како је навео, купони су укинути за 30 милиона Американаца а осигурање за 15 милиона грађана САД.
Он је истакао и да је Украјина практично постала платформа та сукоб супер сила.
Подсетимо, Кенеди је у априлу званично објавио кандидатуру за председничке изборе у Америци који се одржавају у новембру 2024. године.
Реч је о братанцу покојног председника Џона Ф. Кенедија и сину бившег државног тужиоца САД и председничког кандидата који је убијен 1968. године Роберта Ф. Кенедија. Кенеди (69) ради као адвокат у области еколошког активизма.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
РУСИЈА
Захарова: Кенедију Млађем прети прогон због става о Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала