- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијан забринуо Србију причом о турским пасошима пред ЕП: „Лоше вести“

© Фото: ФИВБСрбија, одбојка, одбојкашице
Србија, одбојка, одбојкашице - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
Пратите нас
Светске првакиње, одбојкашице Србије, у петак од 17 часова крећу у напад на европску круну, а ривал ће им бити Украјина. Селектор „грација“ Италијан Ђовани Гвидети огласио се путем друштвених мрежа, поручивши да има лоше вести пред турнир у Белгији.
О чему се ради? Наиме, двојица његових најближих сарадника нису добили визу, а проблем је настао због њихових турских пасоша, док је је од надлежних служби изостало објашњење шта је прави разлог.
Србија ће тако без двојице помоћника селектора Гвидетија морати да кује тактику за ривале на Европском првенству, а Италијану је преостало једино да се огласи и тако изнесе разочарање због свега што се крајње неочекивано догодило.
„Лоше вести. Моја два помоћна тренера која поседују турске пасоше ускраћена су да буду са тимом на Европском првенству због проблема са визом. Та ситуација наноси штету основним вредностима спорта и одбојке. Покушали смо да решимо овај проблем током претходних 15 дана, али још није било никаквих резултата. Ради се о врхунским тренерима који апсолутно заслужују да буду део најбољих организација. Надам се да је ово последњи пут да се спортски радници из Турске суочавају са оваквим проблемима. Бићу више него срећан у случају да било које тело помогне у решавању овог проблема. Не само због мене и мог тима, већ због вредности одбојкашког бренда у свету“, написао је на друштвеној мрежи селектор одбојкашица Србије.
Оно што читаву причу чини додатно нејасном односи се на детаљ да је трећи Турчин из његовог стручног штаба Ахмет Ершимек добио визу без икаквих проблема, за разлику од помоћног тренера Саима Пакана и скаута Фатиха Јагџе, који су наишли на „рампу“ у путу ка добијању визе.
Актуелне првакиње света играју у петак од 17 сати против Украјине, док их два дана касније очекује окршај са Словенијом. У групи су још Пољска, с којом се Србија састаје у понедељак (17), ту су још и Мађарска (23. август, 20 сати) и Белгија за крај групне фазе 24. августа.
Пласман у полуфинале Европског пренства обезбедиће четири најбоље репрезентације из све четири групе.
Ивана Шпановић Вулета - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
СПОРТ
Краљица Ивана нишани злато – Србија са још осам адута напада Будимпешту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала