- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Краљица Ивана нишани злато – Србија са још осам адута напада Будимпешту

© AP Photo / Matthias SchraderИвана Шпановић Вулета
Ивана Шпановић Вулета - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
Пратите нас
Још само три дана остало је до почетка Светског првенства у Будимпешти, где ће Србија имати деветоро такмичара, саопштио је Атлетски савез наше земље.
Јасно је да ће главни адут Србије бити најтрофејнија атлетичарка Ивана Вулета на првенству света у Мађарској које ће трајати од 19. до 27. августа, а на ком ће учешће узети атлетичари из преко 200 земаља широм света.
Уз Ивану Вулету Србија ће у скоку удаљ имати и Милицу Гардашевић, у скоку увис ту је бисер српске атлетике Ангелина Топић која је недавно с лакоћом покорила Европу на првенству за јуниоре, док ће у мушкој конкуренцији у идентичној дисциплини наступити Славко Стевић.
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
Мундобаскет 2023
Пешић „на опроштају“ од Србије тражио само једну ствар
Србија ће имати висока очекивања од својих адута када је у питању бацање копља, а ту ће нас представљати Адриана Вилагош и Марија Вученовић, које ће имати прилику да се одмере с најбољима на свету.
У бацању кугле ту су искусни Асмир Колашинац и Армин Синанчевић. Када су у питању трке, један од наших најбољих тркача Елзан Бибић надметаће се у изазовној трци од 1.500 метара, где ће моћи да покаже своју брзину и издржљивост.
Првог дана Светског првенства у Будимпешти заказане су квалификације у бацању кугле од 10 часова и 30 минута, а исто дана само у вечерњим сатима, од 20.35, биће одржано и финале у поменутој дисциплини.
Када је у питању скок удаљ, квалификације су 19. августа од 12 и 25. Љубитељи краљице спортова имаће прилику да уживају у директним преносима на РТС-у и на каналима Еуроспорта.
Арсен Захарјан  - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СПОРТ
„Руски бисер“ или „Путинов играч“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала