- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Драма са срећним крајем за екипу Србије: „Да нико више не доживи овакав проблем!“

Микаса
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
Пратите нас
Драма која је затекла експедицију Србије која учествује на Европском првенству за одбојкашице окончана је повољним исходом.
Селектор Ђовани Гвидети је јавним апелом успео да алармира надлежне који су омогућили члановима његовог стручног штаба да се придруже екипи.
Италијански стручњак је, на дан када је екипа отупутовала у Белгију, открио да његова два помоћна тренера нису могла да крену са тимом због проблема са визом.
Реч је о тренерима из Турске – првом помоћнику Саиму Пакану и скауту Фатиху Јагџи.
„Пре два дана сам вас обавестио о проблему мојих помоћних тренера са визама. Данас ћу вам дати неке добре вести. Када су званичници Министарства иностраних послова Турске чули за ову ситуацију, одмах су ме контактирали. Они су обавили све потребне разговоре и обезбедили да визе буду одобрене данас. Моји тренери ће сутра летети у Белгију и придружиће се тиму. Желео бих да изразим најдубљу захвалност свим званичницима Министарства спољних послова Турске. Уложили су невероватан напор од првог минута. Волео бих да нико из ове прелепе земље више не доживи овакав проблем!“, навео је Гвидети.
Србија ће први меч у Генту играти у петак од 17 часова против Украјине. У недељу у истом термину ће одмерити снаге са Словенијом, док ће у понедељак такође од 17 часова играти са Пољском.
Против Мађарске ће играти 23. августа од 20 часова, док ће у вечерњем термину дан касније групну фази завршити утакмицом са домаћином Белгијом.
Пласман у осмину финала обезбедиће по четири најбоље селекције и све четири групе.
Подсећамо, Србија је на претходном Европском првенству освојила сребрну медаљу. Уз то су на првенствима Европе до сада освојиле три злата, још једно сребро и бронзу.
Србија, одбојка, одбојкашице - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
СПОРТ
Италијан забринуо Србију причом о турским пасошима пред ЕП: „Лоше вести“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала