Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Куртијеве опасне намере: Канцеларија за КиМ о притвору ухапшеном Србину

© Tanjug / DOPISNIK KIMАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2023
Пратите нас
Одређивање једномесечног притвора Небојши Виријевићу из Лепосавића још једна је манифестација бруталности Куртијевог политичког правосуђа, чији је задатак гушење сваке слободе и права на манифестовање политичке воље српског народа на Косову и Метохији, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.
Политички процеси и драконски третман против припадника српског народа који су на миран и демократски начин устали у одбрану својих основних људских права сведоче, не само о природи друштвеног система који је Курти инсталирао, већ и о његовим опасним намерама, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.
„Кроз систематски прогон Срба без икаквог основа и покрића Приштина читавом једном народу поручује да нема право на постојање, и то се све догађа пред очима међународних представника на Косову и Метохији, чијом су несхватљивом толеранцијом за починиоце насиља насилници заправо охрабрени да појачају своје деловање. Канцеларија за Косово и Метохију и држава Србија наставиће да се боре за слободу сваког српског политичког затвореника у Куртијевим казаматима и да пружа сваку подршку породицама прогоњених“, истичу из Канцеларије.
Како додају, још једном најодлучније захтевају од оних који имају утицај на Приштину да спрече даље урушавање људских права Срба на Косову и Метохији, јер Курти и његови послушници у полицији и правосуђу ће, уколико не буду обуздани, ићи до краја у терору над српским народом.
Срби у Лепосавићу изводе културно-уметнички програм испред кордона Кфора и тзв. косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2023
СРБИЈА
Србину ухапшеном због протеста у Лепосавићу одређен притвор
Горан Ракић - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2023
СРБИЈА
Српска листа: Антисрпске акције Приштине уз подршку неких из међународне заједнице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала