- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Домаћин и – аутсајдер

© AFP 2023 / PHILIP FONGКошаркаши Јапана
Кошаркаши Јапана - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Пратите нас
Осим што су имали среће да буду један од организатора Светског првенства Јапанци не могу превише да се радују јер су добили тешку групу, а НБА звезда и главна узданица у тиму неће играти Мундобаскет.
Кошаркаши Јапана шести пут играју Светско првенству, али је ово тек други пут у историју да су успели да вежу два наступа на Мундобаскету.
Учешће нису морали да изборе преко квалификација јер су један од организатора па су тако директно и ученисници, међутим срећа их није превише погледала.
Кошаркашка репрезентација Јапана налази се у такозваној „групи смрти“ односно групи Е где су још и селекције Финске, Немачке и Аустралије.
Поред тога што ће им група бити тешка Јапанци неће моћи да се ослоне на најбољег играча, Руи Хачимуру иначе кошаркаша Лос Анђелес Лејкерса. Хачимура је изјавио да је одлучио да му приоритет буде НБА каријера и да ће прескочити Мундобаскет.
Највећа нада остаје Јута Ватанабе, кошаркаш Бруклина, који је током сезоне у НБА бележио просечно 5,6 поена и 2,4 скока по утакмици. Из игре има 49 одсто успешног шута.
Занимљиву причу у репрезентацији Јапана има и селектор Томас Вејн Хомас. Американац је пуну деценију радио у „земљи излазећег сунца“ као тренер, а велики успех остварио је са женском репрезентацијом Јапана са којом је на Олимпијским играма 2020. године освојио сребрну медаљу.
Годину дана касније преузео је мушку репрезентацију и сада ће добити праву прилику да се покаже.
Списак репрезентације Јапана:
Ник Фазекас, Јуја Нагајоши, Јуки Тогаши, Јудаи Баба, Која Кавамата, Соћиро Инуе, Макото Хиџеима, Јутаро Суда, Шута Хара, Метју Акино, Каи Товс, Кејси Томинага, Аки Чамберс, Тенкецу Харимото, Јута Ватанабе, Хуг Ватанабе, Руи Хачимура, Јуки Кавамура, Лук Еванс, Сеија Андо, Џош Хавкинсон, Хиротака Јоши, Јудаи Нишида, Рен Каченика, Акира Џејкобс.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Мундобаскет 2023
Богдан архивирао Јокића: „Не плашимо се, отварају се врата другима“
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Мундобаскет 2023
Пешић задовољан испуњеним циљем: „Донеће нам добре ствари“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала