- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Ко чека тај и дочека

© ФИБАГрузија Турска
Грузија Турска - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Грузије дебитује на Светском првенству и то је био разлог да се сви играчи без великог предомишљања одазову на позив селектора Илијаса Зуроса. Група им није лака, али је за овај тим велики успех и то што ће бити у прилици да се такмиче.
Oд 2008. до 2015. године селектор репрезентације Грузије био је Игор Кокошков који у том периоду није успео да их одведе до Мундобаскета, али је Грузија са њим учествовала на три Европска првенства.
Историјски успех односно учешће на Светском првенству чекао је Грка Илијаса Зуроса, селекторa који није имао проблема као многе колеге када је реч о одзиву играча.
Грузија се налази у групу Ф, а ривали ће јој бити репрезентације Словеније, Зеленоротских Острва и Венецуеле.
Чека их тежак задатак, а дефинитивно је да имају на чему да раде јер током припремних утакмица против Египта, Литваније и Летоније нису успели да упишу ниједну победу.
Највише се очекује од Торникеа Шенгелије који од 2022. године игра у Виртусу, а има и НБА искуство јер је носио дресове Бруклина и Чикага.
Списак репрезентације Грузије:
Торнике Шенгелија, Гиорги Шермандини, Бека Бекаури, Микел Беришвили, Мераб Боколишвили, Николоз Гаприндашвили, Леван Гогичашвили, Какабер Јунтчараџе, Давит Кукушаџе, Гиорги Корсантиа, Лука Ликликаџе, Гиорги Цанаџе и Гиорги Турџилаџе и Тад МекФаден.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Мундобаскет 2023
Богдан архивирао Јокића: „Не плашимо се, отварају се врата другима“
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Мундобаскет 2023
Пешић задовољан испуњеним циљем: „Донеће нам добре ствари“
Богдан Богдановић  после погођене тројке против САД - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
СПОРТ
Србија видела успоне и падове Орлова –срушена Грчка у Атини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала