- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Сензација из Јужне Америке

© AFP 2023 / YE AUNG THUКошаркаши Венецуеле
Кошаркаши Венецуеле - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
После праве драме током квалификација, кошаркаши Венецуеле обезбедили су место на Светском првенству које се одржава у Јапану, Индонезији и на Филипинима. Биће једна од најстаријих репрезентација на Мундобаскету.
Током припремне утакмице Француска је Венецуели показала супериорност, али селекција из Јужне Америке сигурно и даље верује да има чему да се нада на Мундобаскету до кога је дошла после невероватне драме.
Венецуела и Аргентина имали су исти скоро од осам победа и четири пораза током квалификација, али су репрезентацију Венецуеле на Мундобаскет послали Доминиканци који су направили сензацију и победили тим за који наступа Факундо Кампацо.
У поразу од Француске током припрема Венецуела је ипак имала шта да покаже јер су најефикаснији на мечу били Хорнан Замора са 16 поена и Мишел Карера са само једним поеном мање.
Замора и Карера су играчи на које би Венецуела могла највише да се ослони и током шампионата јер су просечно бележили 10,9 односно 11,6 поена током квалификаација за Светско првенство.
Репрезентација из Јужне Америке игра у групи Ф у којој се налазе Словенија, Грузија и Зеленоротска Острва.
На списку Венецуеле чак седморица играча имају преко 33 година, док их деветорица има преко 30, а то их чини једном од најстаријих репрезентација на Мундобаскету уз Зеленоротска острва.
Ово је пети пут да Венецуела игра на Светском првенству, а пре осам година освојили су ФИБА Америчко првенство.
Списак репрезентације Венецуеле:
Мишел Карера, Луис Кариљо, Педро Чоурио, Ањело Киснерос, Нестор Колменарес, Давид Кубилан, Винди Гратерол, Хеслер Гулент, Андрес Мареро, Едгар Мартинес, Хосе Матеран, Енрике Медина, Ентони Перез, Фарнгер Пирела, Фабрицио Пуглијати, Мигел Руиз, Јоханер Синфонтес, Гарли Сојо, Кендер Урбина, Грегори Варгас, Хорнан Замора.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Мундобаскет 2023
Богдан архивирао Јокића: „Не плашимо се, отварају се врата другима“
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Мундобаскет 2023
Пешић задовољан испуњеним циљем: „Донеће нам добре ствари“
Богдан Богдановић  после погођене тројке против САД - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
СПОРТ
Србија видела успоне и падове Орлова –срушена Грчка у Атини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала