- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Острва Валтера Тавареса

© AP Photo / Darko VojinovicВалтер Таварес
Валтер Таварес - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Ако је неко током квалификација за Мундобаскет показао како се воли своја земља био је то Валтер Еди Таварес који је дао све од себе да упркос обавезама у Евролиги стигне да одигра утакмице у дресу Зеленоротских Острва. Труд се исплатио и он је своју земљу одвео на Светско првенство.
После меча Реал Мадрида и Жалгириса у Евролиги, Валтер Еди Таварес исте вечери платио је приватни авион како би стигао до Анголе где је репрезентација Зеленоротских Острва играла квалификационе утакмице за Мундобаскет.
Велики труд звезда Реала се исплатио и он је током две утакмице дао све од себе и био најзаслужнији за пласман своје земље на Светско првенство по први пут у историји.
Зеленоротска Острва са 572.000 становника постала држава са најмањим бројем становника која игра на Светском првенству чиме су надмашили селекцију Црне Горе.
Земљка која је направила историјски успех играће у груп Ф заједно са Грузијом, Словенијом и Венецуелом.
Цео тим је током квалификација играо храбро, али дефинитивно ће на Мундобаскету све очи бити упрте у Тавареса који је очекивано током квалификација био најбољи играч. Просечно је бележио 15 поена, 12,8 скокова и 2,7 блокада.
Селекција Зеленоротских Оствра биће једна од најстаријих на шампионату, а најстарији играч у тиму је Фидел Мендока који има 39 година.
Списак репрезентације Зеленоротских Острва:
Патрик Мендес, Аним Делгадо, Шане Да Роса, Иван Алмеида, Фидел Мендока, Андерсон Кореира, Џоел Алмеида, Кенети Мендес, Амарилсон Лорес, Вил Таварес, Кевин Коронел, Кевен Гомес, Патрик Спенсер, Жоао Гомес, Валтер Таварес.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Мундобаскет 2023
Богдан архивирао Јокића: „Не плашимо се, отварају се врата другима“
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Мундобаскет 2023
Пешић задовољан испуњеним циљем: „Донеће нам добре ствари“
Богдан Богдановић  после погођене тројке против САД - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
СПОРТ
Србија видела успоне и падове Орлова –срушена Грчка у Атини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала