- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Познати дански режисер: Животи Руса су такође важни

© Фото : WikipediaЛарс фон Трир, дански филмски режисер
Ларс фон Трир, дански филмски режисер  - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
Пратите нас
Дански режисер, сценариста и глумац Ларс фон Трир критиковао је одлуку Копенхагена да Кијеву преда ловце Ф-16, истакавши да су животи Руса такође важни.

„За Владимира Зеленског и Владимира Путина, као и за премијерку Данске Мете Фредериксен, која је јуче као разиграна новопечена љубавница позирала са осмехом до ушију у пилотској кабини једне од најстрашнијих модерних машина за убијање: Животи Руса су такође важни! С поштовањем, Ларс“, написао је он на друштвеним мрежама.

Прошле недеље је високи званичник Беле куће рекао Спутњику да су САД одлучиле да одобре испоруку Украјини авиона Ф-16 које ће добити од Данске и Холандије. Према његовим речима, Кијев ће их добити од трећих земаља након обуке украјинских пилота.
Премијерка Данске Мете Фредериксен је објавила 20. августа о плановима да Кијеву испоруче 19 ловаца Ф-16. Председник Украјине Владимир Зеленски потврдио је ту информацију и изјавио да су пилоти и инжењери већ почели обуку на територији Данске.
Истог дана се премијер Холандије Марк Руте састао са украјинским председником. Након преговора Зеленски је саопштио да се Амстердам усагласио да испоручи 42 ловца Ф-16 украјинској војсци.
Како је више пута рекао министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров, појава нове технике која може да носи нуклеарно оружје ће за Русију бити претња са Запада. Осим тога, Владмири Путин је изјавио да ако Украјина добије ловце, који ће притом бити ван граница Украјине, Москва ће размотрити идеју њиховог уништавања.
Амерички ловац Ф-16 Фалкон - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
Специјална операција у Украјини
Медији: Кијев у конфузији због одлагања испорука Ф-16
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала