- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Богданов промашај каријере и Каријева лекција: „Није лако...“ /видео/

© Фото : КСС / Небојша ПараушићСветислав Пешић и Богдан Богдановић
Светислав Пешић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Пратите нас
Судећи по ономе што стиже из Маниле са последњих тренинга кошаркаша Србије пред уводни меч са Кином на Мундобаскету (субота, 14), фантастична атмосфера влада у табору Орлова. Пешић и Стефан Јовић одмерили су снаге у стоном тенису, док се капитен Богдан Богдановић опробао у голфу.
Латио се голферског штапа „српски снајпер“ који цепа мрежице у Америци, али је уследио промашај каријере који на сву срећу не треба да брине Србију.
Пред капитеном је било платно и виртуелни голф терен, а Богдан је требало да лансира лоптицу директно у платно, али је уместо тога лансирао „небу под облаке“, пребацио је платно, а лоптица се после рикошета одбила ка Богдановићу и чиста је срећа што га није погодила.
Насмејао се Богдан који је био свестан да је промашио све живо, а видео је поделио Кошаркашки савез Србије на свом званичном Твитер налогу.
Није се на томе завршило. Пред један од последњих тренинга Орлова уочи меча са Кином, играо се и стони тенис, а селектор Светислав Пешић показао је завидно знање.
Прекаљени стручњак рођен у Пироту, који је са Југославијом освојио златно на Мундобаскету у Индијанаполису 2002. године, очитао је кратку лекцију Нишлији Стефану Јовићу уз шаљив коментар „да ли да га пустим„, да би касније у озбиљном тону наставио.
„Добри су, добри су, али морају још да даље да раде, да раде на техници, на бекхенду, форхенду. Није лако играти против неког ко је одавно прошао ту школу“, похвалио се селектор који је загрлио искусног плејмејкера.
На добацивање новинара да су кошаркаши могли да науче нешто од Новака Ђоковића, Пешић се није баш сложио...
„А добро, то је тенис, ово је стони тенис“, насмејао се Пешић.
Најважније од свега јесте да је атмосфера у табору нашег националног тима изузетно позитивна пред бројне изазове који их очекују.
Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Мундобаскет 2023
Легенда емотивна пред нови двобој са својом Србијом: „Потцењени смо“
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Мундобаскет 2023
Богданова трећа срећа и обећање Србији: „Спремни смо“ – Пешић открио два циља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала