- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Србијо, не брини – уместо Николе, ту је Никола

© Sputnik / Лола ЂорђевићНикола Милутинов
Никола Милутинов - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Пратите нас
Српска кошарка је изнедрила вероватно најбољег центра свих времена, Николу Јокића, али ће репрезентација поново бити без њега на великом такмичењу. Кога нема, без њега се може и мора, а колико год то био хендикеп за Србију, не мора да значи да ће и бити јер у тиму постоји још један Никола на позицији петице.
Никола Милутинов, момак коме је Душко Вујошевић још као малолетнику давао шансу у Партизану и то као стартном центру, сада стиже у зенит своје каријере и имаће велику прилику да у дресу Србије потврди статус најбољег центра Европе.
Пратите Мундобаскет у специјалу Спутњик спорта.
Био је спречен да то демонстрира у претходној сезони у Евролиги због забране коју је московски ЦСКА добио од тог такмичења, али му је играње у ВТБ лиги омогућило да додатно напредује и посвети се побољшању своје игре.
Да је бољи него икада показао је на припремним утакмицама за Мундобаскет, доскора је било јасно да када добије лопту под обручем на уму има само да је спакује у обруч, на бројне начине, а сада су ствари другачије.
Лопта у обручу - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Мундобаскет 2023
Колико далеко може Србија на Мундобаскету?
Изненађујуће за све, Милутинов је заличио на Јокића, уместо директног напада на кош, у своју игру је додао и елемент асистенције, што, с обзиром на конструкцију српског тима, даје огромне шансе у нападу.
Ипак, то ће бити његов секундарни посао, мораће Милутинов буквално да подметне цела своја леђа за Србију јер се потврдило да је једини у овој екипи који уме да игра леђима од коша, да напада "у рикверц", "зида" противнике и пробија пут до обруча.
Више минута на терену значиће и више шанси за то, оно што је показао на припремама јасно указује да ће бити калибар за двоцифрени број и поена и скокова, значајно је унапредио сегмент антиципације одбитака од обруча и одлично је штитио рекет свог тима од офанзивних скокова противника.
У Милутинову Србија има велику снагу, а он огроман мотив, да докаже и себи и свима да је кадар да буде први центар Србије, али и да најави шта ће показивати у Олимпијакосу, у који се овог лета вратио из Москве.
Богдан Богдановић и Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Мундобаскет 2023
Нема довољно организатора? Нема везе – организоваћемо се!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала