- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Случај две тоне кокаина заплењене на једрилици у Атлантику: Одређен притвор осумњиченим

© AP Photo / Openbaar Ministerie, Netherlands Public Prosecution ServiceУ Ротердаму заплењено осам тона кокаина у контејнеру са бананама
У Ротердаму заплењено осам тона кокаина у контејнеру са бананама - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2023
Пратите нас
Судија за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду одредио је до 30 дана притвор четворици осумњичених да су као припадници организоване криминалне групе организовали транспорт кокаина из земаља Јужне Америке до земаља Западне Европе и Србије.
Притвор је одређен Слободану Костовском, Николи Стојадиновићу ,Небојши Субину и Бојану Копитовићу.
Осумњиченима је притвор одређен услед постојања околности које указују на опасност од бекства, тј. на то да ће се окривљени, сваки понаособ, боравком на слободи крити или дати у бекство и тако постати недоступни правосудним органима Србије, јер постоје особите околности које указују да ће окривљени, сваки понаособ, ометати поступак утицањем на сведока, као и услед постојања особитих околности које указују да ће окривљени у кратком временском периоду поновити кривично дело, наводи се у саопштењу суда.
Тужилаштво за организовани криминал је раније саопштило да су се осумњичени на саслушању бранили ћутањем.
Ухапшени се сумњиче да су као организована криминална група у периоду од марта 2022. до 24. августа ове године извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.
У интернационалним водама, на Атлантском океану у једрилици је 24. августа заплењено око две тоне кокаина, а једрилицом су управљали један украјински и један чешки држављанин.
Њих је, како се сумња, организовао Костовски, који је побегао из затвора у Бразилу и за којим је издата црвена Интерполова потерница.
Ова организована криминална група је у наведеном периоду организовала транспорт кокаина ради даље продаје, на тај начин што су обезбеђивали једрилице, контактирали са продавцима опојне дроге, организовали локације за прихват и истовар кокаина, скривање опојне дроге и ангажовали посаду, пренео је Танјуг.
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
ДРУШТВО
Заплењене две тоне кокаина на једрилици у Атлантику, хапшења у Београду и Новом Саду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала