- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

„Соколови“ лете у другу фазу Мундобаскета – Канада бројала до 128!

© Фото : ФИБА Никола Вучевић
Никола Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црне Горе победили су у другом колу Мундобаскета Египат резултатом 89:74 и имају максималан учинак, што је резултирало првим местом у Групи Д, испред Литваније која има меч мање. Канада је баш као што се и очекивало демолирала Либан резултатом 128:73, уследила је још једна убедљива победа после разбијања Француске.
Канада је и пре старта Мундобаскета словила за другог фаворита, тик из Сједињених Америчких Држава, и већ после уводна два кола је постало јасно да је таква прогноза апсолутно оправдана.
Аустралија Немачка Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Мундобаскет 2023
Драма од почетка до краја – дерби дана на Мундобаскету припао Немачкој
Уништили су Шај Гилџус-Александер, Никел Александер Вокер и другови Французе резултатом 96:65, па је било јасно да Либан нема шта да тражи против селекције јаворовог листа.
Већ на оварању сусрета после првих 10 минута, Канада је имала 29:13, док је у другој четвртини затрпала кош ривала са невероватних 37 поена, а резултат на полувремену био је 68:30. Како је време одмицало, тако је предност Канаде расла и на крају је сусрет окончан победом од 55 разлике - 128:73.
Standings provided by Sofascore
Када је у питању двобој Црне Горе и Египта, „соколове“ је до тријумфа по обичају предводио НБА ас Никола Вучевић са 16 поена, уз седам скокова и једном асистенцијом.
Црногорци су без икаквих проблема оправдали улогу фаворита против и другим тријумфом у исто толико мечева на Светском првенству обезбедили су себи место у наредној фази такмичења, а то је новоформирана група, у коју би требало уз тих да прођу и Литванци, који се нешто касније састају са Мексиком.
Соколови на крилима Николе Вучевића су полетели још од прве четвртине, коју су решили двоцифреном разликом 27:17, па је већ тада било јасно да је само питање којим резултатом ће бити окончана утакмица другог кола Групе Д.
Ехаб Амин Салех држао је колико је могао Африканце у игри, постигао је чак 26 поена уз три скока и једну асистенцију, али то није било довољно да се озбиљније угрози европска селекција.
До одласка на одмор Црна Гора је имала предност од 14 поена - 51:37, а натурализовани Црногорац америчког порекла Кендрик Пери је имао једно изузетно закуцавање, када је у пуном спринту пројурио преко читавог паркета и на крају "полетео".
У наставку је селекција Бошка Радовића заиграла доста растерећеније, па је Египат успео да буде равноправан ривал у трећој четвртини - 19:19.
Ипак, Црна Гора је до краја сусрета преко бившег кошаркаша Црвене звезде Николе Ивановића успела додатно да повећа предност и да на крају слави резултатом 89:74.
Ивановић је после Вучевића био други најефикаснији кошаркаш Црне Горе са 15 убачених поена, по два скока и асистенције.
Црна Гора ће наредни меч одиграти против Литваније и сва је прилика да ће управо тај сусрет одлучивати о томе ко ће бити први у Групи Д и пренети два бода у новоформирану групу.
Standings provided by Sofascore
„Мало су они противник који нам не лежи, играју доста брзо. Наша је грешка што нисмо више форсирали нашу игру, ушли смо у њихову трку, а то нам не одговара. Битно је да смо остварили тај први циљ и прошли у другу групу. Честитке мојим саиграчима. Нема сад опуштања, да пробамо да остваримо још бољи резултат, чека нас меч са Литванијом, поштујемо их. Биће то најбоља утакмица за крај, спремићемо се“, рекао је лидер Црне Горе Никола Вучевић.
Аустралија Немачка Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Мундобаскет 2023
Драма од почетка до краја – дерби дана на Мундобаскету припао Немачкој
Италија Доминикана Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Мундобаскет 2023
Доминикана није дозволила да упали трик Италијана – Ангола „дотукла“ разочараног домаћина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала