- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјска победа Ферстапена у холандском хаосу

© AP Photo / Christian BrunaМакс Ферстапен по освајању Велике награде Аустрије
Макс Ферстапен по освајању Велике награде Аустрије - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Пратите нас
Макс Ферстапен, холандски возач из Ред Була, победник је Велике награде Холандије, 12. трке овогодишњег шампионата Формуле 1.
Ферстапен је на домаћем терену, на стази „Зандворт“, уписао девету узастопну победу, којом је изједначио рекорд који је 2013. године поставио Себастијан Фетел, такође у Ред Булу. Холанђанин је остварио 11. тријумф ове сезоне и тако направио још један велики корак ка одбрани титуле.
Другопласирани је био Фернандо Алонсо у Астон Мартину, док се њима двојици на подијуму придружио возач Алпина Пјер Гасли. Француз је до трећег степеника победничког постоља дошао пошто је Серхио Перес кажњен због пребрзе вожње кроз питлејн.
Трку је обележио и привремени прекид, осам кругова пре краја, због јаке кише. Црвене заставе су истакнуте пошто је са стазе излетео возач Алфа Ромеа Kинез Гвању Џоу.
Пауза је трајала више од 45 минута и након што је трка настављена, Холанђанин је без превише проблема одбранио прво место, иако му је искусни Алонсо у једном тренутку дошао на само секунду заостаткa.
Ферстапен сада има 314 бодова, чак 125 више од тимског колеге Серхија Переса. Да се Холанђанин сам такмичи у поретку конструктора, и ту би био водећи. Овако Ред Бул има 528 бодова, а другопласирани Мерцедес тек 247.
Најбољи тенисер света освојио УС опен друпги пут у каријери - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
СПОРТ
Новака погледала срећа – над Карлосовим жребом „црни облаци“ и Руси
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала