- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Херсонска област: Планирана обнова Каховске хидроелектране

© AP Photo / Ukrainian Presidential Office via APВода пролази кроз разрушену брану Каховске хидроелектране
Вода пролази кроз разрушену брану Каховске хидроелектране - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Русија ће обновити Каховску хидроелектрану, радови су већ у току, изјавио је за Спутњик вршилац дужности губернатора Херсонске области Владимир Салдо.

„Мислим да, без обзира колико је новца потребно (за обнову Каховске ХЕ), ово је економски сврсисходан пројекат и исплатиће се. Стога овде није ствар у средствима, већ у жељи и сврсисходности. Такве намере постоје, а планови се већ пројектују“, рекао је Салдо.

Раније је потпредседник руске владе Марат Хуснулин саопштио да је потребно обновити Каховску хидроелектрану, од које зависи водоснабдевање Крима, као и Запорошке и Херсонске области.
Украјинске снаге су током ноћи 6. јуна извршиле серију напада на Каховску хидроелектрану, уништивши њен горњи део. Уништење је довело до нерегулисаног испуштања воде из Каховског резервоара и плављења приобалних подручја Херсонске области низводно од Дњепра. Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је уништавање хидроелектране варварски чин кијевског режима и напоменуо да је оно довело до еколошке и хуманитарне катастрофе великих размера.
Вода тече кроз уништену брану Каховске хидроелектране - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
РУСИЈА
Путин: За трагедију на Каховској хидроелектрани крива украјинска страна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала