- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Поломимо дигитроне – кошаркашки богови нам се смеју

© Фото : ФИБАСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Пратите нас
Више о математици, а мање о кошарци, говорило се претходних дана, правиле су се калкулације како Србија може до првог места како би избегла судар са Сједињеним Америчким Државама у четвртфиналу Мундобаскета, а на крају испаде да смо их мимоишли са друге позиције.
За све је крива Литванија која је направила велико изненађење, савладала Американце и отишла она сама на прво место, а Амере ставила на другу позицију које је одвело НБА звезде на судар са Италијанима.
Од момента када је Србија поражена од Италије, почеле су калкулације.
Прво се чекао судар Доминиканске Републике и Порторика, па се навијало за Доминикану, па се у том случају рачунало да би победа од четири поена против исте те екипе донела прво место и бег од Американаца.
Порторико је победио и све поништио.
Потом смо се надали победи Порторика над Италијом јер би нас онда победа над Доминиканом одвела на прво место – Италијани су победили. Опет ништа. У том моменту Србија је и дефинитивно остала без могућности да буде прва.
А, онда тотални преокрет. Литванијa је надиграла Американце, а надиграла је и све оне који су држали калкулатор претходних дана у рукама.
Кошаркашки богови су се насмејали, послали Србију на Литванију, а Поцекову Италију на Америку која је сада схватила да ће морати много обзиљније да игра у наставку такмичења.
У уторак следе четвртфинала, следе нови заплети...
Србија уколико победи играће против бољег из дуела Канада – Словенија. Али, боље да се не бавимо калкулацијама.
То смо барем научили.
Марко Симоновић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2023
Мундобаскет 2023
Симонов хитац: Против Литваније – меч за велике дечаке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала