- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Били смо лењи, али ближи нам се дедлајн“: Љути Стонси праше и у деветој деценији /видео/

Пратите нас
Легендарни Ролингстоунси најавили су да нови албум „Hackney Diamonds“, први после скоро две деценије паузе, излази 20. октобра, објављено је на промоцији у театру „Hackney Empire“ у источном Лондону. „Hackney Diamonds“ је први албум Стонса без Чарлија Вотса.
„Hackney Diamonds“ је 31. студијски албум Ролингстонса са оргиналним песмама и музиком. Претходни албум „A Bigger Bang“ објављен је 2005.
Промоцији која је праћена широм света уживо преко Јутјуба присуствовали су Мик Џегер, Кит Ричардс и Рони Вуд. Чланови Стонса подсетили су се бубњара Чарлија Вотса који је преминуо пре две године. На албуму „Hackney Diamonds“ има 12 нумера, а у две које су снимљене 2019. године свира Чарли Вотс.
„Он је наш број четири, без њега је све другачије. Наравно да нам недостаје“, изјавио је Ричардс.
На опаску водитеља Џимија Фалона да је од последњег албума прошло 18 година, Мик Џегер је рекао:
„Признајем, били смо мало лењи, али смо у једном тренутку схватили да нам се ближи својеврсни дедлајн, па смо кренули да радимо. У студио смо ушли у децембру прошле године“.
Промовисан је и нови сингл и пратећи видео-спот за песму „Angry“ (љут). Џегер каже да је и звук комплетног албума „љут“, као и наслов првог сингла, али је додао да је у питању „еклектична“ мешавина жанрова, тако да су се на албуму нашле љубавне песме и баладе.

„Не бисмо објавили овај албум да нам се заиста није допао. Рекли смо да морамо направити плочу коју заиста волимо. Прилично смо задовољни с тим што смо произвели и надамо се да ће вам се свима допасти“, закључио је Џегер који је недавно прославио 80. рођендан.

У публици је била и глумица Сидни Свини која се појављује у споту за нову песму „Angry“. Претпоставља се ће на албуму гостовати Лејди Гага, Пол Макартни, Стиви Вондер и оригинални басиста Стонса Бил Вајмен.
Ролингстонси - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2022
КУЛТУРА
Јубилеј Ролингстонса: „Камење“ се још увек котрља на најбољи могући начин
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала