- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Богдановић открио: Јокић нам се јавља после сваке утакмице

© Фото : ФИБАНикола Јокић и Богдан Богдановић
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије на Мундобаскет отишла је без појединих важних играча међу којима је и Никола Јокић. Међутим, капитен Богдан Богдановић истакао је да не замера саиграчима који нису дошли на шампионат и открио је да им се Јокић јавља после сваке победе.
Када се сазнало да са репрезентацијом Србије на Светско првенство неће ићи Никола Јокић, Василије Мицић, Владимир Лучић, Никола Калинић, Алексеј Покушевски, многи су помислили да су Орлови ослабљени.
Међутим, ти „ослабљени“ Орлови стигли су до финала и не замерају ниједном саиграчу што није са њима из било ког разлога. Богдан Богдановић је за „Јурохупс“ открио да су српски кошаркаши током целог првенства на вези са Николом Јокићем.
„Никола Јокић нам шаље поруке после сваке утакмице“, открио је Богдановић који је изненадио тиме јер до сада није било познато да ли су Орлови у контакту са најбољим играчем НБА лиге.
Капитен репрезентације Србије потом је објаснио да не замера никоме јер уколико неко од играча није спреман и не треба да игра на Светском првенству.
„То је отворило прилику за неке друге момке. Нико не треба да долази на такмичење уморан. Ако можеш – можеш. Ако не – не можеш. То је поштено и професионално. Поштујемо сваког и ко је дошао и ко није. Ми смо и даље пријатељи, волимо све и сви су нам потребни. Срећан сам како је свако овде одговорио задацима, момци су видели као прилику, а не као притисак. Имате само неколико шанси да заиграте на Светском првенству, а ово је најбоља група играча са којом сам икада радио“, рекао је Богдановић.
Србија ће се у недељу од 14:40 борити против Немачке у финалу Мундобаскета.
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Европско финале Мундобаскета – познато када се Србија и Немачка боре за злато
САД Немачка Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Немачка против Србије у финалу Мундобаскета – пала је и Америка
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Каријев стари рецепт – од два састојка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала