- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рекао је Спутњику да је „морао да приђе Новаку“ – пет месеци касније Ђоковић му је похрлио у загрљај

© Sputnik / Тамара РанковићНовак Ђоковић и Алекса Аврамовић
Новак Ђоковић и Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Пратите нас
У ускршњем интервјуу за Спутњик Алекса Аврамовић је средином априла говорио о томе да је морао да приђе Новаку Ђоковићу. Пет месеци касније, Ђоковић је био тај који је желео да стане уз раме Алекси. Док је улазио у Председништво пред дочек, Аврамовић је био прва Новакова станица.
Једноставно, осети се спортска, људска, морална и религијска повезаност двојице сјајних момака.
Тим поводом подсећамо, Алекса Аврамовић дао је васршњи интервју за Спутњик у ком је говорио о различитим темама, а једна од њих била је и – Новак Ђоковић.
Нешто пре тог интервјуа, Ђоковић је искористио шансу па је у Монаку бордио Партизан у оквиру Евролиге.
Искористио је тада кошаркаш Партизана и репрезентације Србије да загрли Ђоковића, попут највећег фана и навијача, после утакмице са Монаком што показује колико поштовање влада између њега и најбољег тенисера у историји.
Док је говорио о Новаку за Спутњик, Алекса је тада стајао некако усправно, мирно, и говорио с великим поштовањем.
„Први пут сам га тада упознао и срео. Искористио сам прилику да му честитам на свему и да га загрлим јер стварно не знам када ћу имати прилику да видим Новака у животу тако близу. Драго ми је што сам имао прилику да га упознам. Он је највећи спортиста и амбасадор Србије свих времена. Једна личност која је... дивим му се. Надам се да ће потврдити доминацију“, кроз осмех је констатовао Аврамовић у априлу.
Иако је Новак навијач Црвене звезде, дошао је са сином Стефаном, иначе навијачем Партизана, да подржи српски клуб у моменту када је и сам играо турнир у Монаку.
Алекса је то препознао. И није се изненадио.

„Богу хвала, наравно. Срби смо, наравно да ће Србин подржати Србина, где год се нашао у белом свету. То је природна реакција, нешто што нас је одржало свих ових векова, нећу сада да се присећам од Немањића до сада, и раније. То је нешто што сваки Србин има урођено у себи. Свако живи онако како жели да живи“, рекао је пре пет месеци Аврамовић за Спутњик.

Већ тада могло је да се види колико и Новак и Алекса имају сличан приступ стварима, колико су срчани, борбени, колико дају сто одсто себе и имају исти однос према националном дресу и вери у Бога.
Није сакривао чињеницу колико је њему и осталим играчима Партизана било битно да је величина попут Ђоковића дошла да их подржи.
„Како није! Стварно свака му част. Хвала му што је дошао, не само он, већ и његова породица. Ко не зна Новака, Новака сви знају. Јесу, одушевили су се саиграчи када су га видели. Сви су се одушевили, то је нормално“, констатовао је Алекса.
Сигурно није могао ни да сања да ће пет месеци касније Ноле желети да дође код њега и да му ода почаст за све што је урадио за Србију. А, био је Аврамовић у Манили један од најбољих играча Србије на Мундобаскету.
Алекса и Новак показали су шта значи бити привржен својој земљи и борити се на прави начин за њу.
Потребно нам је тога.
Што више.
Новак Ђоковић и Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
СПОРТ
„Брате, да ти објасним...“ – спектакл на мрежама због новог тандема српских хероја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала