- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Отворена размена мишљења са Ким Џонг Уном о ситуацији у региону

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном имао отворену размену мишљења о ситуацији у региону и билатералним односима.
Путин је за телевизију „Русија 1“ изјавио да је са лидером Северне Кореје такође разговарао о развоју односа у области пољопривреде.
„Разговарали смо о развоју пољопривреде и у том погледу, наравно, имамо шта да понудимо. Пружамо и хуманитарну помоћ земљи. Али поред хуманитарне помоћи, постоји могућност да једноставно равноправно радимо. И ту нису лоше перспективе“, приметио је Путин.
Када је у питању сарадња са Пјонгјангом у војно-техничкој сфери, Русија поштује међународне обавезе, али у оквиру правила постоје могућности за сарадњу, приметио је руски лидер.
„Постоје одређена ограничења. Русија се придржава свих ових ограничења. Али постоје ствари о којима, наравно, можемо да разговарамо, разговарамо, размишљамо о томе. И ту такође постоје перспективе. Русија је самодовољна земља. Али у оквиру постојећих правила имамо и могућности на које такође обраћамо пажњу и разговарамо о њима“, објаснио је руски председник након вишечасовних преговора са севернокорејским лидером на космодрому „Восточни“.
Он је истакао да Москва и Пјонгјанг имају много занимљивих заједничких пројеката, укључујући у области транспортних комуникација, логистике и обнављања рада морске луке.
Он је додао да ће Ким Џонг Ун посетити Комсомољск на Амуру и обићи фабрике у којима се производи цивилна и војна техника.
Ким ће такође посетити и Владивосток, а војни део програма Ким Џонг Уна у Владивостоку биће демонстрација способности Тихиокеанске флоте Русије, истакао је Путин.
„Треба да посети Далекоисточни федерални универзитет и види неке објекте Академије наука Руске Федерације, чије се лабораторије баве биологијом мора“, додао је Путин.
„Програм је велики, тако да је прерано доносити било какве закључке“, нагласио је руски лидер.
Председник Русије Владимир Путин и лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун састали су се данас на космодрому „Восточни“ у Амурској области Русије. Након преговора у проширеном саставу, одржан је лични састанак двојице лидера.
Ким Џонг Ун - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
РУСИЈА
Ким Џонг Ун подигао здравицу за победу Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала