- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови Пазар „отворио карте“ – хеликоптер и повратник кући за напад на врх

© AP Photo / Hektor PustinaАдем Љајић слави погодак против Албаније
Адем Љајић слави погодак против Албаније - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Прво Сејдуба Сума који је дочекан хеликоптером, а затим и „детонација“ у виду довођења Адема Љајића у Нови Пазар. Прави бум направили су Пазарци у Суперлиги и очекује се да ће бити конкуренти за излазак у Европу наредне сезоне.
За само недељу дана два капитална појачања стигла су у град крај Јошанице. Све је урађено поприлично на помпезан начин, након што је бивши ас Партизана Сејдуба Сума слетео на центар игралишта хеликоптером, реализацију тог трансфера успео је да надјача један повратник у српски фудбал, а реч је о Адему Љајићу.
Ултраси су бакљадом дочекали некадашњег везисту Партизана који је рођен управо у Новом Пазару, а наводно је главни услов био да се Адем „врати кући“ био да игра без новчане надокнаде. Одрекао се и плате и премија, тако су бар пренели бројни медији у Србији.
Нови Пазар је по систему топло-хладно стартовао у новој сезони Суперлиге, те из шест одиграних кола имају седам бодова, уз учинак од две победе, реми и чак три пораза.
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
СПОРТ
Марко је стигао у Прибој и донео историју: „Дисали смо као један“
Јасно је да 11. место на табели није нешто чему стреме Пазарци, а доласци бившег репрезентативца Гвинеје и Србије који су годинама правили разлику на терену, што у Србији, што „преко“, потврда су да у Пазару желе да се боре за сам врх Суперлиге.
Прошле сезоне Пазар је завршио на шестој позицији и с обзиром на два звучна појачања јасно је да су амбиције у међувремену порасле и да ће претендовати за сам врх Суперлиге.
Исто тако је јасно да је Црвена звезда шестоструки узастопни шампион Србије неприкосновена, али да би Пазар и те како могао да се умеша за позицију два, три или четири.
Долазак Адема Љајића који има 31 годину и који може и даље да пружи на терену да „повеже“ средину и оштрицу напада, да креира голове, да погађа из прекида, недвосмислено указује да тим са Јошанице циља Европу наредне сезоне.
Љајићев претходни клуб био је Бешикташ, а након одласка из Партизана 2010. године, играо је за Фиорентину, Рому, Интер, Торино, био је и у Манчестер јунајтеду.
Када је репрезентација у питању, прошао је све категорије од У17 до сениорског тима за који је одиграо 47 утакмица и девет пута се уписао у стрелце.
Оно што радује све у Пазару јесте што ће повратник у српски фудбал Адем Љајић имати прилику да дебитује већ у недељу у 7. колу против Напретка из Крушевца.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Драган Стојковић Пикси и Златко Далић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
СПОРТ
Селектора Хрватске у Сарајеву питали за Србију: „Наравно да навијам за Орлове“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала