- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ћаћић за Спутњик: „Новак даје све од себе за Србију – можемо до Салатаре“

© AP Photo / Hamish BlairНовак Ђоковић и Никола Ћаћић против Немачке
Новак Ђоковић и Никола Ћаћић против Немачке - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
Пратите нас
Српски тенисери пласирали су се у четвртфинале Дејвис купа, а после великог успеха и дубла са Новаком Ђоковићем за Спутњик је прве импресије изнео Никола Ћаћић, најбољи српски тенисер у дублу.
Дејвис куп репрезентација Србије остварила је две победе против Јужне Кореје и Шпаније и један пораз од Чешке у групној фази такмичења и тако се пласирала у завршницу турнира која се одржава од 21. до 26. новембра.
Важна два бода са Миомиром Кецмановићем у дублу донео је Никола Ћаћић који је одмах по завршетку турнира јавио Спутњику и сумирао утиске из Валенсије.
„Две везане победе са Мишом, важна победа против Кореје да се заокружи 3:0, резултатски није било значаја великог јер смо већ обезбедили пласман у наредну фазу, али значајно је било за самопоуздање, добро је кад се заврши са 3:0. Одлично смо одиграли та два меча, овај последњи је Ноле одлучио да се уиграмо за дубл, да он одигра који меч у дублу јер га не игра често. Нисмо добили тај трећи сет, али најважније да смо прошли даље и наравно да смо презадовољни овим успехом“, поручио је Ћаћић.
Енергија у тиму била је сјајна од првог дана, тенисери су знали да им стиже и Новак Ђоковић и трудили су се да дају све од себе, али играју без притиска.

„Атмосфера је од првог дана позитивна, тај први меч против Кореје нам је дао додатно самопоуздање, после тог меча смо се опустили и показали смо се против Шпаније. Чекали смо да Ноле дође из Америке, њега смо пратили на УС Опену, све је било сјајно, сви смо били расположени. Ту са нама је био и Хамад да тренира јер је сјајан, имаће лепу будућност“, истакао је Ћаћић.

Када је Новак стигао атмосфера је постала још боља јер је први рекет света константно истицао да жели да освоји трофеј са репрезентацијом.
„Он је и сам истакао и прича стално да су му планови и циљеви Гренд слемови и Дејвис куп, као и Олимпијске игре. Само његово присуство свима нама значи, искуство, савети, та његова енергија даје нам самопоуздања, наравно и тренинзи. Када остали играчи тренирају са њим дижу ниво игре, боље се осећају касније током мечева тако да је увек лепо када је он ту. Даје све од себе, максимално се даје за репрезентацију. Донео је важан бод за Шпанију, против Чешке је одлучио да се спреми за дубл, да сачува енергију, мислим да је то добро одлука“, сматра најбољи српски дубл играч.
Ћаћић је током ове године играо дубл и са Миомир и са Новаком, међутим са Кецмановићем има бољи скор. Незахвално је Николи да говори о томе са ким би више волео да игра у новембру, али оно што може да каже са сигурношћу је да уз мало више таквих тренинга и Новак и Миша могу да буду сјајни дубл играчи.
„Миша и ја смо одиграли више мечева заједно, неколико турнира. Када се дође у ситуацију да треба да се игра само дубл, а да га тренира, то је тешко. Стицајем околности Ноле и ја смо изгубили неколико мечева у супер тај-брејковима , имали смо важну победу против Казахстана за пролаз у полуфинале у Мадриду, једна од најважнијих победа. Остале мечеве смо губили у групи, не дајемо много на значају. Битно је да се уиграмо, верујем да бисмо имали више успехеа када бисмо играли више мечева Ноле и ја. Што се тиче Мише сјајно се осећамо на терену. То што се десило да сам више мечева добио са њим то је буквално разлика у две три лопте које преокрену меч“, истакао је Ћаћић.
С обзиром да је у дублу успешнији од осталих колега у репрезентацији, сви тенисери укључујући и Новака радо чују сваки Николин савет. Међутим, на крају се све сведе на тимски рад.
„Причамо много пре мечева и током тренинга, шта је боље за цео тим, како да се игра. Слушају што се тиче ствари везаних са дубл око тактика и позиција, али имају они огромно искуство у синглу, а доста играча који играју само сингл играју добро и дубл“, објаснио је Никола.
Са Новаком у тиму, и енергијом коју носи сваки члан односно Душан Лајовић, Миомир Кецмановић, Ласло Ђере, овај тим Ћаћић верује може до Салатаре.
„Верујем да са Нолетом можемо да освојимо Салатару, освојили смо 2010. године када смо имали златну генерацију, освојили смо АТП куп, тако да мислим да са овом екипом, са Новаком у тиму, са овом енергијом имамо шансе, али верујем да можемо до краја“, закључио је Никола Ћаћић.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
СПОРТ
„Новак је као Кирјос” – свет и даље прича о „спуштању слушалице“
Новак Ђоковић на балкону - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
СПОРТ
Американац хвали Ђоковића: „Понос са којим игра за репрезентацију је без премца“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
СПОРТ
Новак је наивно поверовао – а онда је његов пријатељ разоткрио систем: „Плаћају људе да навијају“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала