- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак је као Кирјос” – свет и даље прича о „спуштању слушалице“

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
Пратите нас
Прослава Новака Ђоковића после победе у полуфиналу УС Опена и даље је једна од водећих тема у свету тениса. Српски ас имитирао је прославу Бена Шелтона, а због те ситуације Дарен Кахил, аустралијски тенисер, упоредио са својим сународним Ником Кирјосом.
Новак Ђоковић није тенисер који провоцира противнике и то врло добро знају његове колеге, међутим уколико га неко потцени трудиће се да да докаже да то није смео да уради.
Бен Шелтон је хладонкрво поручио да ће изненадити Новак у полуфиналу УС Опена, али када то није успео српски ас му је „спустио слушалицу“. Та ситуација допала се бившем тенисеру Дарену Кахилу кога је Новак подсетио на ника Кирјоса.
„Он је као Кирјос. Кирјоса или волиш или га мрзиш, није ме брига. На турнеји, он доноси нешто другачије и људи ће изаћи и купити карту и гледати ове момке како играју“, објаснио је Аустралијанац чији је најбољи ренкинг током каријере био 22. место на АТП листи.
Похвалио је Кахил и младог Шелтона, али и подвукао да ни Новак не може да буде робот због чега сматра да његова прослава била „на месту”.
„Бен доноси право уживање у ономе што ради на терену, није уплашен, није га брига са ким игра. Волим га, мислим да је чињеница да га је Новак мало подигао за своје славље била сјајна. Не можете имати роботе на турнеји, не можете људе који немају личност”, објаснио је Кахил.
Његово виђење допало се и Кирјосу који се огласио поводом те изјаве.
„Коначно“, кратко је написао аустралијски тенисер који је очигледно прижељкивао да неко најбољег тенисера света упореди са њим.
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2023
СПОРТ
АТП листа: Новак сигуран на првом месту до почетка новембра – тада крећу изазови
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
СПОРТ
Ђоковић пропушта познати турнир
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
СПОРТ
„Да је Новак Американац – имао би статуу у сваком граду“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала