- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда и Партизан поражени у драматичним завршницама

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашки дерби Звезде и Партизана
Кошаркашки дерби Звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од екипе Жалгириса резултатом 85:84 у оквиру припремне утакмице на Кипру. Само неколико минута касније кошаркаши Партизана такође су поражени од Ефеса резултатом 81:79 на меморијалном турниру „Павлос Јанакопулус“.
На почетку утакмице на Кипру кошаркаши Црвене звезде били су бољи, у једном тренутку направили су и двоцифрену предност, а прву четвртину завршили резултатом 21:14.
У другој деоници Жалгирис је почео више да погађа, а две везане тројке потпуно су вратиле литвански тим који је успео да преокрене резултатом и задовољнији оде на паузу – 41:37.
Црвено-бели били су успавани и у трећој четвртини, а сада је Жалгирис био тај који је стигао до двоцифрене предности. Крајем деонице Звезда је успела да смањи заостатак серијом од 8:0.
Напето је било у завршници, Звезда се потпуно вратила, Ханга је погодио важну тројку, али је Лекавичијус узвратио, а потом и погодио уз фаул. Јаго Дос Сантон био је трагичар Звезде јер је имао шут за победу, али није успео да погоди.
Нешто више од 2.000 километара од Кипра, у Атини Партизан је играо против Ефеса у оквиру меморијалног турнира Павлос Јанакопулус, а завршница је налик Звездиној била драматична.
Баш као и црвено-бели и вечити ривал боље је отворио утакмицу и после првих десет минута виђена је и двоцифрена предност београдског Партизана – 23:12.
Ефес је имао спреман одговор у другој четвртини, везали су кошаркаши турског тима осам поена и преокренули резултат, међутим захваљујући Данилу Анђушићу који је постигао тројку Партизан је после првог полувремена имао предност – 43:40.
Одлични су били кошаркаши Партизана током треће деонице, али онда је у последњој четвртини енергија нестала и прешла на страну Ефеса чији су кошаркаши почели да играју сјајно нарочито у одбрани.
На минут до краја Анђушић и Пантер су црно-белима вратили предност, али Томпсон је потом погодио за коначних 81:79 и победу турског тима.
 Кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
СПОРТ
Звезда одиграла спектакуларан пријатељски меч
Трофеј АБА Суперкуп - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
СПОРТ
Чије хале пуне српски клубови
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2023
Имате ли минут?
Мића Берић: Све ме је подсетило на '98, и нас су испратила два новинара и једна случајна камера...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала