- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Француз припрема тениску револуцију

© AFP 2023 / ANGELA WEISSКорентан Муте
Корентан Муте - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2023
Пратите нас
Корентан Муте, француски тенисер, тренутно је 122. рекет света и каријера му не иде блиставом путањом, па је зато одлучио да нешто мења. Једна од ставки биће сервис, међутим уколико заиста буде издводио сваки на начин на кои жели могао би да постане најомраженији играч међу колегама.
Сервис испод руке не може тако често да се види у игри тенисера који су у самом врху, јер су до врха и дошли поштујући противнике и давајући све од себе у сваком тренутку. Међутим, код оних играча који увек траже мало више пажње често може да се види.
Корентан Муте један је од тенисера из те групе која трага за већом пажњом, па тако често воли да изненади противнике сервисом испод руке, иако се то вероватно не допада толико његовом тренеру Петру Поповићу, српском стручњаку.
Некад су Французу ти сервиси успешни, некада не, али он их жели још више у својој игри, заправо код сваког поена, што би могло да изазове праву тениску револуцију јер тај сервис често уме да покаже да не цените довољно противника.
„Напорно сам радио на томе. Сервис испод руке функционише боље од мог нормалног сервиса. Требало би то да користим много више, можда у сваком поену у будућности“, рекао је Муте.
Француски тенисер тиме би направио праву пометњу, мада му то није страно јер често не приказује лепо понашање. Толико је отишао далеко да се прошле године потукао на терену са Бугарином Адријаном Адреевим.
Када је реч о сервису испод руке занимљиво је да је Муте у мечу против Дениса Новака прошле године на тај начин уписао и ас.
Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СПОРТ
Федерер коначно признао: „Новак је подигао лествицу“
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СПОРТ
Новак открио: „Хватао сам белешке од Федерера“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СПОРТ
Новак објавио распоред до краја године – познато које титуле напада српски ас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала