- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер коначно признао: „Новак је подигао лествицу“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић, Роџер Федерер, Вимблдон
Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
Пратите нас
Много чешће су се дешавале ситуације да Новак Ђоковић хвали Роџера Федерера и Рафаел Надала, међутим у последње време српски ас је тај који непрестано обара рекорде, док Швајцарац и Шпанац коначно морају да признају да је њихов највећи ривал најбољи икада.
Било је тешко Рафаелу Надалу, али морао је да призна да је због импресивних резултата претходних година Новак Ђоковић најбољи у историји тениса, а за њим су на рачун српског аса стигле похвале и од Роџера Федерера.
„Цела прича је почела када је Пит Сампрас оборио рекорд Роја Емерсона од 12 титула. Пит је дуго то покушавао и на крају је успео. Од тог тренутка рекорди су у тенису почели да добијају на важности, а Ђоковић је у Њујорку подигао летвицу на 24 Гренд слем трофеја“, рекао је Федерер.
Није често могла да су чује Роџерова похвала о Новаку, док српски ас никада није крио колико се диви својим највећим ривалима, а недавно је чак и открио у да се угледао на Швајцарца када је реч о његовој организацији.
Прослављени Швајцарац каријеру је завршио са 20 Гренд слем титула, а последњу је освојио 2018. године на Аустралијан опену.
Каријеру је завршио три године касније, на Лејвер купу имао је величанствени опроштај којем су присуствовали Новак и Рафа, а којем ће Швајцарац присуствовати и ове године.
„Ово такмичење је изузетно важно за мене, нисам ни сањао да ћу се на њему опростити од тениса.Било је дивно што смо сви били ту, и Рафа, и Ноле, и Енди. Кад се томе дода да су као селектори били Џон Мекинро и Бјерн Борг, утисак да је све било фантастично, још је јачи“, истакао је Федерер.
Лејвер куп игра се од петка до недеље у Ванкуверу. Подсртимо, то је егзибиција у којој учествују два тима, у једном су тенисери Европе, у другом тенисери осталих континената.
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СПОРТ
Новак открио: „Хватао сам белешке од Федерера“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СПОРТ
Новак објавио распоред до краја године – познато које титуле напада српски ас
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
СПОРТ
Адвокат упозорава: Криминалци на интернету злоупотребљавају име Новака Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала